Finans

Se alle artikler

Omsetningsrekord for Hofseth Biocare

Biproduktselskapet Hofseth Biocare solgte produkter for rekordhøye 28 millioner kroner i tredje kvartal, noe som gjorde at de sendte ut en børsmelding tirsdag formiddag.

Omsetningen er opp fra 5,5 millioner kroner i andre kvartal, eller 3,6 millioner kroner i tredje kvartal 2016. I den korte meldingen opplyses det også at kontantbeholdningen ved utgangen av tredje kvartal var rundt 30 millioner kroner.

– Vi er ferdig med fabrikken, og kan nå levere alle fire produktene, sier finansdirektør Jon Olav Ødegård til IntraFish. Omsetningen på rundt 28 millioner kroner er fra ordinært produktsalg, sier han.

Ødegård sier børsmeldingen ble sendt fordi «det har vært en del spekulasjoner», og at offentligheten har kunne observere at det har gått mange containere ut fra fabrikken.

– Salgsvolumer og detaljer om hvor vi har solgt hvilke produkter, ønsker vi ikke å si noe om nå. Det kommer mer detaljer i kvartalsrapporten, sier Ødegård.

Rapporten er planlagt publisert 15. november. Selskapet skal ikke avholde en presentasjon – kun en elektronisk publisering av rapporten.

– God å se at det løsner

Som IntraFish skrev om i september, har Hofseth Biocare hatt store utfordringer, både tekniske og finansielle. Siden selskapet ble notert ved Oslo Axess i desember 2011, har de tapt nær en halv milliard kroner.

– Det er godt å se at det løsner nå, sier Ødegård.

Han vil ikke si noe om resultatet i tredje kvartal, men viser igjen til rapporten som kommer 15. november.

– Blir en slik oppdatering før selve rapporten en fast prosedyre for dere?

– Det kan godt hende, men vi har ikke avgjort det ennå.

Aksjen gjør et lite hopp på Oslo Axess, hvor den tirsdag stiger 4 prosent til 1,50 kroner, dog på en meget begrenset handel (13 handler, 102.000 kroner i omsetning). Dermed prises selskapets egenkapital til 350 millioner kroner. De seneste ukene har aksjekursen svingt mellom nivåer rundt 1,50 og 1,20 kroner.