NYHETER

Se alle artikler

Arne Hjeltnes vil ta over foredlingsanlegg i Mehamn

TV-kjendisen Arne Hjeltnes har planer om å ta over Hermann-bruket i Mehamn, melder iFinnmark.

– Det er riktig at vi har sikret oss en opsjon på kjøp av Hermann-bruket. Vi har stor tro på prosjektet og er kommet et godt stykke på vei, men jeg må presisere at vi ikke er i havn, sier Arne Hjeltnes til iFinnmark.

Forretningsideen til Finnmark Fisk er videreforedling. Det blir ikke bare filetproduksjon av både hvitfisk og laks, men alt skal pakkes for salg i butikk – i Mehamn. Både ferske og frosne produkter. Med full produksjon er det lagt opp til rundt 50 arbeidsplasser ifølge avisen.

Siden mai i fjor har ordfører Trond Einar Olaussen i Gamvik kommune kjent til Arne Hjeltnes filetplaner i Mehamn. Nå som planene endelig er offentliggjort, kan han slippe jubelen løs.

– Dette er en gladdag for oss og sårt tiltrengte arbeidsplasser. Mehamn har opplevd mange nedturer, og dette er en opptur for oss, sier Olaussen til Fiskeribladet.

Det som nå gjenstår for å sette planene ut i livet, er finansiering. Ifølge avtalen med Hermann Pettersen har Hjeltnes & co. litt tid på seg. Og de er optimistiske, selv om det er et stort antall millioner som skal investeres.

Finnmark Fisk ble stiftet 23. august i fjor. I Brønnøysundregistrende står formålet slik beskrevet: «Handel og produkt- og konseptutvikling knyttet til fiskeprodukter og andre mat- og råvarer, samt å eie og drive andre selskaper.»

Hjeltnes er både administrerende direktør og styreleder. Eiere av Finnmark Fisk er Today Consulting AS og Nan Madol AS. Sistnevnte er Hjeltnes' eget finansieringsselskap. I påvente av oppstart er aksjekapitalen enn så lenge på beskjedne 30.000 kroner, men blir skrudd voldsomt opp om alt går som planlagt.

Eierandelene går litt på kryss og tvers mellom flere selskap. Formålet til Today Consulting er «bedriftsrådgivning og annen administrativ rådgivning».