NYHETER

Se alle artikler

Avventende laksemarked, priser over 60 kr/kg

Spotprisene på fersk laks er ned rundt 1 kr/kg fra nivået forrige fredag, melder aktører. Det meldes også om et flatt marked for 4 kg+.

(Oppdatert klokken 14:35 med nytt nest siste avsnitt)

- Det er veldig stille ute i markedet. Det skal nok ikke store økninger til i volum før prisene faller, sier en eksportør.

Det er for øvrig samme eksportør som forrige uke var «helt sikker» på at vi «veldig snart» ville få et betydelig prisfall – uten at det så langt har materialisert seg.

Eksportøren sier ved 13:30-tiden at han er «ferdig-kjøpt», og at han har handlet på priser på 61-63 kr/kg i Sør, og 1 kr/kg lavere i Nord.

En annen eksportør vi snakket med omtrent på samme tid, hadde da ikke kjøpt noe.

- Det er usikkert og vanskelig. Prisene blir nok ikke mye endret fra forrige uke, men muligens marginalt ned, sa han.

En tredje eksportør var også avventende.

- Jeg har ikke gjort noe ennå, men hører noen svært ubekreftet rykter om at det har blitt handlet på 60 kr/kg flatt i Nord, sier han.

Eksportøren tror imidlertid at prisene kommer til å ende på 62-63 kr/kg i Sør.

En europeisk innkjøper hadde ved 14:00-tiden kjøpt «en del».

- Prisene ligger på 60-61 kr/kg i Sør, det er ned rundt 1 kr/kg fra forrige fredag, sier han.

Alle aktørene vi har snakket med melder om «stort sett flate priser på 4 kg+». Vanligvis øker kilosprisen rundt 1 kr/kg for hver vektklasse en går opp. En vi snakket med i dag melder endog om «1 kr/kg lavere på 6+-en dersom det ikke går på flyfrakt». Laks over 6 kg, på stammespråket kalt 6+, selges vanligvis til en premie, da flere markeder som Kina foretrekker stor fisk.

En annen utenlandsk kjøper vi har snakket med rundt kl 14:30, melder om priser på 7,15- 7,30 eur/kg for 3-4 kg og 7,55 - 7,75 eur/kg for 4-5 kg levert Nord-Polen. Det er foreløpige priser, og lite er ennå gjort.

IntraFish har fått oppgitt følgende priser i dag (varierende fra Nord til Sør):

3-4 kg – 60-61 kr/kg

4-5 kg – 61-62 kr/kg

5-6 kg – 61-62 kr/kg

6 kg + - 61-63 kr/kg