NYHETER

Se alle artikler

Framtida er her allerede

Tidene skifter. Da Fiskarlagets sjef Otto Gregussen studerte på Distriktshøgskolen i Bodø på 70-tallet, var de to som tok eksamen i fiskeriøkomoni. Nå fyller 250 mennesker forelesningssalen når studentforeninga inviterer til Havets Døgn-konferanse.

- Det var ikke mye framtidstru. Visesangeren Jack Berntsen sang Kor e hammaren Edvard, om den begredelige situasjonen i kystnorge. Men da jeg skulle ta eksamen, hadde jeg allerede fått meg jobb og fiskeoppdrett hadde jeg ikke mye tru på, sa generalsekretær Gregussen i sitt foredrag til studentene.

Bodøværingen ble seinere leder i Norske Fiskeoppdretteres Forening. Og fiskeriminister.

- Vet dere at Bodø er den byen i verden som har høstet flest fiskeriministre, spurte han studentene (det dreier seg om to stykker sammenlagt).

Dagens fiskeriminister Per Sandberg (fra Trøndelag per Senja) åpnet dagens konferanse med en kort videohilsen.

Til IntraFish sier Gregussen, etter møtet med studentene, at framtida er her allerede.

_studenter Studenter på konferansen Havets Døgn 2017 på Nord universitet i Bodø. (Foto: Bent-Are Jensen)
 

_tre På Havets Døgn for å sjekke framtidige jobbmuligheter: Markus Løkås (t.v.), Håkon Nystadbakk og Sander Skjelstad er elever ved Meløy videregående skole avdeling Inndyr, akvakulturlinja. De er de ti stykker. Ni av dem har fått reise til Nord universitet i Bodø for å høre foredrag, gå på stands og snakke med selskapene. (Foto: Bent-Are Jensen)

-Leo Konferansier og NRK-kjendis Leo Ajkicog er preget av stundens alvor. (Foto: Bent-Are Jensen)