NYHETER

Se alle artikler

Broodstock kjøper 51 prosent av Billund Aquakulturservice

Investeringsselskapet Broodstock Capital får en eierandel på 51 prosent i danske Billund Aquakulturservice for en ikke-navngitt sum.

Det opplyses i en pressemelding mandag morgen.

Samtidig vil Billund Aquaculture Chile bli en del av den nye gruppen.

Billund Aquakultureservice har 30 års erfaring med design, installasjon, drift og service av resirkuleringsanlegg (RAS) for akvakulturnæringen. Selskapet har levert over 120 systemer til 26 ulike land, til en rekke ulike arter.

 - Billund Aquakultureservice har en imponerende posisjon i RAS-markedet. Selskapet har en stor og diversifisert ordrebok og kundebase for sine resirkuleringssystemer. Vi ønsker å bygge på selskapets imponerende historie gjennom en partnerskapstilnærming med dagens eiere – dette er noe vi mener er best for selskapets kunder, sier partner Simen Bjørnstad i Broodstock Capital i meldingen.

Dagens hovedaksjonær Stensgaard Holding A/S vil beholde 49 prosent eierskap av selskapet. Christian Sørensen vil fortsette som styreleder, mens Bjarne Hald Olsen vil forbli konsernsjef, mens Marcelo Varela vil fortsatt lede Chile-virksomheten. Broodstock Capital vil bidra med styremedlemmer.

Billund Aquakultureservice har rundt 120 ansatte og en total omsetning på rundt 180 millioner danske kroner i året. Broodstock Capital er et investeringsselskap i sjømatsektoren. Billund Aquakulturservice er deres andre investering - deres første var 70 prosent av MPI. Blant investorene i selskapet er Fred (Johan H. Andresen).