NYHETER

Se alle artikler

NRS og Grieg Seafood kjøper smoltprodusent

Norway Royal Salmon (NRS) og Grieg Seafood sikrer seg økt smoltkapasitet når de sammen kjøper en smoltprodusent i Finnmark der de skal eie 50 prosent hver.

- Norway Royal Salmon og Grieg Seafood går sammen om å sikre seg smoltkapasitet i Finnmark. Dette gjøres ved at NRS og Grieg Seafood går inn på eiersiden med 50 prosent hver i Nordnorsk Smolt AS, skriver selskapene i en børsmelding.

Nordnorsk Smolt er en smoltprodusent som er lokalisert i Hasvik i Finnmark og leverer storsmolt. Anlegget har i dag en produksjonskapasitet på 800 tonn per år, som tilsvarer en årlig produksjon på rundt 3,2 millioner fisk med en vekt på 250 gram. Ifølge meldingen vil det være mulig å utvide kapasiteten til rundt 2.000 tonn ved utbygging av anlegget.

- Transaksjonen priser selskapet til en selskapsverdi (EV) på ca. 100 millioner kroner. Kjøp av anlegget vil sikre god tilgang på storsmolt som vil bidra til bedre produksjonsoptimalisering og kortere produksjonstid i sjø. Investeringen i anlegget følger selskapenes strategi i styrket satsing på smoltproduksjon, skriver selskapene.

Nordnorsk Smolt var ifølge Proff Forvalt eid 62,69 prosent av Kapnord Fond, 19,16 prosent av Maritime Venture og 18,15 prosent av Ecomarin. Selskapet ble startet i 2009/2010, men hadde ikke inntekter før i 2015. Da var omsetningen 5 millioner kroner og dirftsresultatet på -3,9 millioner kroner. Eiendelene var da priset til 96 millioner kroner, der 80 millioner kroner var knyttet til bygningsmassen. Samlet gjeld var ved utgangen av 2015 på 83,5 millioner kroner.

Se Også


Settefisk-sjef underslo 14 millioner, spilte bort pengene

Tidligere daglig leder i Grytåga Settefisk og Nord-Norsk Smolt er dømt for underslag på nesten 14 millioner kroner, skriver Helgeland Arbeiderblad.

Siste saker
Mest lest