NYHETER

Se alle artikler

To personer fikk maursyre på seg da tank eksploderte

OPPDATERT: En utendørs tank med maursyre har eksplodert ved Lerøy Midts produksjonsanlegg i Hestvika på Hitra i Sør-Trøndelag, skriver Hitra-Frøya. To menn er hardt skadd.

(Oppdatert kl. 15:14) Politi og ambulanse rykket ut etter at to personer skal ha fått det etsende stoffet maursyre på seg. Det er politiets operasjonsleder som melder dette til Hitra-Frøya.

Ulykken har skjedd ved Lerøy Midts produksjonsanlegg i Hestvika. Lokalavisas reporter på stedet forteller at det lukter stramt av syre i området. Det er mange redningsmannskaper på området, både brann, ambulanse og politiet. Brannvesenet har skumlagt området rundt den eksploderte tanken.

De to skadde ble flydd med luftambulansen til St.Olavs Hospital for videre behandling.

Begge de involverte i eksplosjonsulykken ved Lerøy Midts fabrikkanlegg på Hestvika i formiddag er hardt skadd, opplyser innsatsleder i politiet, Anne Birgitte Arras, til NRK.

Hun sier også at det foreløpig er for tidlig å si noe om årsaken til ulykken, som skal ha skjedd ved at en tank med maursyre eksploderte.

Administrerende direktør Sven Amund Fjeldvær i Lerøy Midt sier til Adresseavisen at de utover dagen har konsentrert seg om å ta vare på de skadd, deres pårørende og de andre ansatte.