NYHETER

Se alle artikler

Havmerden til SalMar er kommet på vannet

Havmerden "Ocean Farm 1" til SalMar er endelig kommet på vannet på lokaliteten Håbranden utenfor Frøya.

Havmerden til SalMar ankom hjemkommunen Frøya tirsdag i forrige uke, etter en seilas fra Kina som startet i mai. Det var frakteskipet "Hua Hai Long" som fraktet havmerden den lange veien til Trøndelagskysten.

Se video når havmerden kom til Trøndelag.

Bilder IntraFish har fått tilsendt fra Håvard Volden viser altså at havmerden "Ocean Farm 1" nå er kommet på vannet ved lokaliteten Håbranden som ligger i Froan i Frøya kommune i Sør-Trøndelag.

Hitra-Frøya snakket med konsernsjef Trond Williksen i forkant av at havmerden kom frem, og han sa da at når frakteskipet med merden var fremme, så var det en del prosedyrer som skulle gjennomføres.

- Merden skal offloades først, det vil ta noe tid. Så skal havmerden ankres opp og klargjøres slik at vi kan begynne pilotprosjektet derfra og etterhvert få fisk i merda, sa Williksen til avisen, og påpekte at en nå går inn i den operative pilotfasen.

Kongsberg Maritime er en av de store leverandørene til merden.

Thor Hukkelås, leder for Akvakultursystemer og teknologi i Kongsberg Maritime, sier som Williksen at det er nå den store og utfordrende jobben begynner, skriver tu.no.

- Først skal vi få alle systemer opp og gå, sjekke at alle sensorer, alt av automasjons- og kommunikasjonsutstyr fungerer, før fisken slippes opp i merda, sier Hukkelås til tu.no.

Planen er at det skal settes ut fisk i merden i løpet av september.

Siste saker
Mest lest