NYHETER

Se alle artikler

Sandberg: Fortsetter om Erna vil ha meg

Etter halvannet år som fiskeriminister, føler Per Sandberg (Frp) at han fortsatt har mye ugjort i jobben.

På Frps valgvake på ærverdige Grand Hotel i Oslo var det trampeklapp og jubelrop da valgdagsmålingene ble sluppet klokken 21. Én av få som beholdt fatningen var fiskeriminister Per Sandberg, som bare så vidt trakk på smilebåndene da de solide borgerlige tallene tikket inn.

Sandberg har vært tydelig på at han gjerne tar en periode til i statsrådsstolen han innehar i dag, og gjentar dette nå.

– Hvis Erna vil ha med meg videre, så vil jeg umiddelbart takke ja. Man blir jo glad i det man driver med. Jeg hatt en utrolig fin tid som fiskeriminister i halvannet år. Det er en fantastisk givende jobb, sier Sandberg til Fiskeribladet.

Fiskeriministeren forklarer hvor motiverende han opplever det er å jobbe så tett med en av Norges viktige næringer, og hvordan han føler seg hjemme i dette miljøet.

– Det som har gjort at jeg er blitt spesielt glad i jobben er at jeg daglig får lov til å reise og snakke med fiskere og sjømatindustrien. Nesten hundre prosent av folkene jeg treffer er så positive og så fremoverlente. De ønsker å investere og vokse, det gleder meg, og det er i et slikt forum jeg trives, sier han.

"Hvis Erna vil ha med meg videre, så vil jeg umiddelbart takke ja. Man blir jo glad i det man driver med. Jeg hatt en utrolig fin tid som fiskeriminister i halvannet år."
Per Sandberg, fiskeriminister

Sandberg håper også å få fornyet regjeringstillit fordi han fortsatt mener han fortsatt har mye ugjort i statsrådsgjerningen.

– Det er ikke som om jobben er fullført. Det er flere tunge oppgaver som gjenstår. Selv om det går strålende for fiskeri i dag, har vi utfordringer innen sjømat. Vi må fortsatt kjempe for og tro på at vi kan få foredling tilbake til Norge, og øke eksportverdien og styrke den norske økonomien. Vi har fortsatt enorme ambisjoner, og vi mener noe med ambisjonene, sier fiskeriministeren.

Helt konkret ønsker Sandberg å jobbe videre med strukturen, rammevilkårene og systemene som ligger til grunn for havnæringene i Norge. Han kaller disse planene en fremtidsretting av næringen, som er nødvendig i en stadig mer konkurranseutsatt verden.

– Markedet blir stadig tøffere. Vi eksporterer 95 prosent av fisken vår og skal ha mest mulig verdi. Da kan vi ikke låse oss fast i gårsdagens strukturer og systemer. Vi trenger å lage fremtidens kvotesystem for å gi næringen den forutsigbarheten som trenger, sier han.

Siste saker
Mest lest