NYHETER

Se alle artikler

Farstad er trolig ferdig på Stortinget

Venstres fiskeripolitiske alibi, Pål Farstad, er trolig ferdig på Stortinget.

Pål Farstad har ikke gitt opp håpet om en ny periode på Stortinget selv om det så mørkt ut for hans stortingsplass. Når over 95 prosent av stemmene er talt opp er ikke Farstad blant dem som får fornyet tillit på tinget. Men han har ikke helt gitt opp håpet.

– Mitt tips er at man må vente til langt ut på dagen tirsdag, kanskje helt til kvelden, før kampen om utjevningsmandater er avgjort, sier Pål Farstad.

"Jeg må innrømme at jeg både hadde ønsket og forventet et bedre resultat."
Pål Farstad (V)

Selv om Venstre til slutt havnet på over fire prosent får utjevningsmandat på landsbasis, er det ingen selvfølge at et av disse mandatene går til Pål Farstad fra Kristiansund, slik det skjedde i stortingsvalget for fire år siden.

– Vi ser ut til å havne på fire prosent også i Møre og Romsdal, som på landsplan. Jeg må innrømme at jeg både hadde ønsket og forventet et bedre resultat. Det er fortsatt noen gode kommuner for meg og Venstre som skal telles opp i hjemfylket, sier Farstad, som slett ikke har mistet troen.

-Det som kan fastslås med sikkerhet er at jeg ikke kommer inn på sikkert mandat fra Møre og Romsdal. Her fosser Høyre og Frp fremover. For egen del rådet jeg grunnen litt mer alene på Ytre Nordmøre for fire år siden. Nå er konkurransen skjerpet, blant annet fra Høyres tredjekandidat, sier Farstad.

– Hva har gått galt for deg og Venstre?

– Jeg opplever å ha fått gode tilbakemeldinger for jobben jeg har gjort, men det tyder likevel på at det ikke er godt nok til gjenvalg, sier Farstad.