NYHETER

Se alle artikler

Ove Trellevik ønsker å jobbe mer med fisk

Høyre ligger an til å miste to-tre mandater. Ove Trellevik føler seg som en valgvinner likevel.

I taxituren opp til Høyres valgvake i Bergen, fortalte sjåføren, en tidligere Høyre-velger, at han hadde stemte på Senterpartiet i dette valget. Høyre hadde rett og slett ikke gjort nok for næringslivet i Norge, mente han. Ikke alle norske velgere ser ut til å være enig i det.

Småregnet følger folk inn på valgvaken. Utenfor sitter valganalysene løst, mens en annen gjeng står klistret til storskjermen i den ene enden av lokalet. Og der står også partiets næringspolitiske talsmann, Ove Trellevik, med litt svett panne og et stort smil.

– Det er utrolig spennende, da! utbryter han. – Jeg var hjemme i Sund med lokallaget klokka 21. Da var det jubel og stor stemning. Men da jeg kom frem til byen, var det plutselig rødgrønt flertall noen minutter. Da jeg hilste på folk, følte jeg at de fikk støt. Jeg var helt elektrisk.

Når Fiskeribladet møter ham i 23-tiden er imidlertid 80 prosent av stemmene telt. De borgerlige har fortsatt flertall på Stortinget, og Trelleviks hjerteslag har roet seg noe.

– Om vi får fortsette i regjering med borgerlig flertall, vil vi få en fiskeripolitikk som fortsatt vil sikre at norsk sjømat er konkurransedyktig, forsikrer han og lover videre at partiet skal ha oppmerksomhet på verdikjede og lønnsomhet.

Må fire på prinsipper

Eidesen-utvalget er den viktigste fiskerisaken, som venter på det nye Stortinget som kongen åpner 9. oktober, og Trellevik mener næringa går en spennende vinter i møte. Han har imidlertid en klar oppfordring:

– Stortinget må fire på prinsippene sine, så vi kan lage en god politikk for næringen fremover.

– Når du sier Stortinget, mener du at Høyre også på fire på prinsippene?

– Vi har en praktisk tilnærming og ønsker å finne gode løsninger.

Godt valg historisk

I hjemkommunen Sund har fisker Yngve Bjorøy tatt til orde for at Trellevik skal bli fiskeriminister. Politikeren har ingen planer om å ta jobben fra Per Sandberg.

– Jeg er fra Nord-Norge, så kan ikke bli det. Men det er hyggelig og smigrende at noen ønsker det, ler han før han legger til. – Først må vi vinne valget.

Ved midnatt viser opptellingen at Høyre har mistet tre mandater på Stortinget. Dersom det skulle bli det endelige resultatet, mener Trellevik at partiet har gjort et stabilt og godt valg.

– Med resultatet som er nå har Høyre gjort et godt valg historisk med tanke på at det er litt regjeringsslitasje. Dette må det være grunn til å feire, sier han og bretter ut en papirlapp han har hatt mellom hendene.

Der har han skrevet ned de foreløpige resultatene fra kommunene i Hordaland.

– Som Austevoll. Der får Høyre over 42 prosent. Det er jo helt eventyrlig. I min egen kommune får vi 36 prosent. Vi gjør det godt i Fjell, Askøy, ramser han opp.

– Nå skal vi reiser til Oslo og kare til oss!

Liker næring

I dag er Trellevik medlem av Stortingets næringskomité. Det kunne han tenke seg å fortsette med, men understreker at det er en kabal som skal gå opp.

– Jeg synes det har vært kjekt å jobbe med fisk og havbruk. Det er et krevende område med så mange detaljer og veldig mange kjekke folk. Men det er noe kjekt i alle komiteer.

– Det er vel lurt å være rund når du ikke vet hvor du havner?

– Ja, men jeg la inn en god søknad nå, synes du ikke?

Siste saker
Mest lest