NYHETER

Se alle artikler

Nordea: Lakseaksjene er for dyre

Nordea Markets har tatt en omfattende gjennomgang av lakseselskapene på Oslo Børs, og konkluderer at sektoren er for høyt priset - men meglerhuset oppjusterer samtidig sine lakseprisestimater.

Det skriver meglerhuset i et kundenotat onsdag, ifølge TDN Finans.

Analysen fremhever den utfordrende situasjonen i sektoren, hvor det har vært en lang periode med negativ global kapasitetsvekst, men hvor Nordea nå venter positiv vekst.

Kapasitetsveksten har redusert lakseprisen med 30 prosent fra toppnivået i andrekvartal.

«Ettersom vi forventer en akselererende vekstrate på årsbasis for laks mot fjerdekvartal og utover, mener vi at lakseprisen vil forbli lav. Vi forventer at spotprisen vil ligge på 52 kroner pr kilo i 2018. Dette er 8 kroner lavere enn 2017-nivået, hvilket primært skyldes kapasitetsveksten. Vi mener sektoren er priset for høyt og vi fastholder derfor vårt negative syn», skriver Nordea.

Austevoll Seafood er Nordea-analytikernes toppvalg i sektoren, og er med en holdanbefaling det eneste selskapet som meglerhuset ikke har salgsanbefaling på. Nordea oppjusterer imidlertid kursmålet på samtlige av lakseselskapene, blant annet på grunn av høyere estimerte laksepriser enn tidligere, men understreker at meglerhuset mener at det er betydelig nedside i forhold til markedsprisen på selskapene.

Oppdateringen fra Nordea Markets kommer dagen etter Handelsbanken Capital Markets publiserte en ny sektorrapport, hvor de forble positive til sektoren, og oppjusterte flere kursmål.