NYHETER

Se alle artikler

- Det irriterer meg grenseløst

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) er «grenseløst irritert» på de som kritiserer regjeringen for ikke å innføre en eksportavgift på laks og ørret.

I statsbudsjettet har regjeringen sagt nei til en eksportavgift på laks og ørret, og viser til at en slik avgift vil være i strid med internasjonale forpliktelser. Opposisjonspolitikere raser. SVs Torgeir Knag Fylkesnes kaller Sandberg «arrogant» mens Senterpartiets Geir Pollestad mener at det er «svært alvorlig at regjeringen ikke følger opp et flertallsvedtak fra Stortinget».

Sandberg slår hardt tilbake, og mener at regjeringen har gjort det de ble bedt om, nemlig å utrede en avgift – hvor konklusjonen altså ble nei. Han mener også at Nettverk kyst- og fjordkommuner (NFKK) «klager og sutrer». Se video med Sandberg under. Videoen er tatt opp på Sandbergs kontor fredag ettermiddag.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – følg oss på Facebook, Linkedin og Twitter, eller abonner på vårt daglige nyhetsbrev.

Se Også


– En vanvittig arroganse av Sandberg

SV-politiker Torgeir Knag Fylkesnes raser over at regjeringen ikke innfører en produksjonsavgift for lakseoppdrettere. – Det er massivt flertall for dette på Stortinget, da får vi ordne opp i det selv, sier han og får støtte fra Senterpartiet og Arbeiderpartiet. NFKK forventer at «stortinget følger opp».