Sør-Trøndelag tingrett har i en dom som falt i formiddag kommet til at Norske Sjømatbedrifters Landsforenings (NSL) oppsigelse av Frode Reppe er ugyldig, skriver Fiskeribladet.

Må slutte i NSL

Men ifølge dommen må imidlertid Reppe slutte i NSL med umiddelbar virkning.

NSL dømmes til innen to uker å betale Frode Reppe 50.000 kroner i oppreisning, 23.648 kroner i erstatning for tapte feriepenger og 400.000 kroner i erstatning for «fremtidig erverv».

NSL dømmes også til innen to uker å betale Reppes saksomkostninger på 1.370.816 kroner.

Frode Reppes advokat, Nina Sandnes, sier at hun ennå ikke har fått gått gjennom dommen grundig.

Full seier

- Men det jeg kan si så langt er at dette er et resultat vi er fornøyd med. Det er full seier for oss selv om Reppe må fratre sin stilling. Det lå i kortene at det var uaktuelt for han å fortsette som kommunikasjonssjef i NSL under den nye ledelsen, sier Sandnes.

Verken NSL-sjef Robert Eriksson eller NSL sin advokat Eirik Edvardsen, var torsdag formiddag tilgjengelig for å kommentere dommen.

Det var Reppe som gikk til søksmål mot Norske Sjømatbedrifters Landsforening, NSL, fordi NSL ga Reppe sparken som fagsjef for kommunikasjon og næringspolitikk i NSL i september i fjor.

Ugyldig oppsigelse

Rettssaken mellom NSL og Frode Reppe var oppe i Sør-Trøndelag tingrett i april.

Det gikk med hele syv rettsdager til arbeidsrettssaken som startet mandag 16. april.

NSL hevder som begrunnelsen for oppsigelsen blant annet at Reppe har manglet forankring i NSL sitt oppdrettsutvalg for flere ting han har gjort. NSL mener videre at Reppe har opptrådt illojalt overfor organisasjonen.

Reppe på sin side mener at det ikke foreligger rettslig grunnlag for oppsigelsen og at oppsigelsen dermed er ugyldig.