Pressemeldinger

Se alle artikler

Amerra kjøper Biomega og Alkymar

Amerikanske Amerra Capital Management kjøper over 90 prosent av Sotra-baserte Biomega, samt 100 prosent av Alkymar.

Det opplyses i en melding fredag.

Biomega ble grunnlagt i 2001. Selskapet lager ulike produkter basert på bi-produkter fra laksenæringen. Historisk har produktene deres vært ment for dyrefôr, men selskapet har ifølge pressemeldingen nå utviklet teknologi slik de også kan levere til kjæledyrfôr og human-markedet.

Se video om Biomega og deres teknologi HER:

 

Alkymar ble grunnlagt i 2014, og leverer løsninger for hydrolyse. Selskapet har levert tjenester og løsninger til Biomega, og har også partnerskap med selskaper i blant annet fjærkre-bransjen.

Amerra sier i meldingen at de vil utvikle en «suksessfull internasjonal virksomhet basert på norsk teknologi». Forvaltningsselskapet har over 1,8 milliarder dollar under forvaltning. Nordmannen Thor Arne Talseth (tidligere ansatt i Arctic Securities) er blant partnerne i Amerra.

Taus om pris
Transaksjonssummene opplyses ikke. Talseth i Amerra sier at de ikke kommenterer prisingen.

Ifølge Proff.no hadde Biomega en omsetning på 152,6 millioner kroner i 2015, og et driftsresultat på 9,1 millioner kroner. Bokført egenkapital var på 57,6 millioner kroner, mens totalbalansen var 157,2 millioner kroner.

Største eier er Klaus Hjelde med familie (via investeringsselskaper) med 50,1 prosent. Rhear Capital III eier 35,3 prosent. Jan Arne Vevatne er administrerende direktør, mens Carsten Hjelde er styreleder. Selskapet står oppført med 24 ansatte.

Alkymar AS står oppført med en omsetning på beskjedne 1,0 millioner kroner i 2015, og med negativ egenkapital (-0,7 millioner kroner).