Pressemeldinger

Se alle artikler

Investerer i to nye båter for oppdrettsservice

Aas Kystservice investerer i to nye fartøy for å drive service for oppdrettsnæringen. En brønnbåt for nødslakt og en avluserbåt.

Det skriver Flatsetsund Engineering, som skal levere tre avluserlinjer til den nye avluserbåten, i en pressemelding. Aas Kystservice på Vestnes i Møre og Romsdal har levert tjenester til oppdrettsnæringen med katamaranen Aas 1 i et par år.

– For oss er det en stor tillitserklæring at en ny aktør i markedet velger vårt system som førstevalg, sier produktingeniør Odd Arne Skjong hos Flatsetsund Engineering.

Daglig leder Alexander Aas i Aas Kystservice sier i pressemeldingen at han har klokkertro på oppdrettsnæringen fremover. Den nye avluserbåten har vært et tidligere offshorefartøy og er 46 meter. Båten er nå under ombygging og utrustning med montering av kraner og trustere. Avluserlinjene skal monteres i juni. Båten vil være døgnbemannet med et totalt mannskap på seks personer.

– Vi satser uten å ha noen avtaler i bunn, verken for brønnbåt eller avluserbåt. Vi har imidlertid en fot innenfor næringen allerede og kjenner næringen godt, sier Aas.