Pressemeldinger

Se alle artikler

Satte ut 200.000 smolt i semilukka merd

Bolaks sine erfaringer med å ha stamfisk i semilukka anlegg den siste produksjonstiden i sjø, har nå gitt grunnlag for en ny satsing.

Mandag satte selskapet ut nær 200.000 smolt i semilukka merd i Djupedalen i Fusa kommune, skriver selskapet i en melding på sine nettsider.

– Dette har vært et spennende og hektisk utviklingsprosjekt, ansatte og Bolaks har gjort nybrottsarbeid i tett samarbeid med leverandører sier Bolaks sin produksjonskoordinator og prosjektleder, Magne Gjernes i Bolaks i meldingen.

Selskapet har bygd på sine erfaringer fra å produsere laks i lukket merd. Sammen med Botngaard systems og LiftUp, har de videreutviklet løsningen som nå testes ut som merd for postsmolt.

Etter planen skal smolten nå gå i lukket merd frem til den er cirka 800 gram. Da blir den flyttet til et vanlig anlegg.

Daglig leder Bjørg Mette Holmefjord Antonsen sier at Bolaks forventer gode resultater fra utviklingsprosjektet som nå testes ut, og at planleggingen for å utvide med flere semilukka merder allerede er godt på vei.

– Vi ser at det er både helse og miljø gevinster for laksen i dette prosjektet, og det er viktig for produksjonen vår i Bolaks, sier Antonsen i meldingen.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – følg oss på Facebook, Linkedin og Twitter, eller abonner på vårt daglige nyhetsbrev.