Pressemeldinger

Se alle artikler

To trønderoppdrettere blir Label Rouge-sertifisert

Refsnes Laks og Namdal Settefisk er for første gang sertifisert for å produsere laks etter den franske kvalitetsstandarden Label Rouge.

Det opplyses i en pressemelding fra Pure Norwegian Seafood.

– Etter at Pure Norwegian Seafood tok over håndteringen av denne spesialproduksjonen i Norge i 2014, har Label Rouge vekselvis vært produsert på Sunnmøre av Aqua Farms Vartdal og på Nordmøre av Atlantos/Pure Farming og Nekton Havbruk, heter det i meldingen.

Label Rouge-konseptet er basert på bedre og strengere kontrollert fiskevelferd, langsommere tilvekst og høyere innhold av marine råvarer i fôret. Dette gir en laks som er svært rik på Omega-3-fettsyrer, vitaminer og selen.

Standarden som beskriver produksjonen av Label Rouge-sertifisert norsk laks eies av den franske grupperingen PAQ og sertifiseres av Certipaq i Paris.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – følg oss på Facebook, Linkedin og Twitter, eller abonner på vårt daglige nyhetsbrev.