Annonsørinnhold Fra Astorplast AS

Alene i Norge om å perforere plastrør

PE (polyetylen) er et materiale med lav vekt og gode mekaniske egenskaper, produktet er næringsmiddelgodkjent og korroderer ikke.
Publisert 15. oktober 2020 15:54
Annonsørinnhold Fra AKVA group

Kan øke tilveksten med 15 prosent

Kunstige lyskilder kan øke tilveksten for oppdrettslaks betydelig ved korrekt bruk, og i enkelte tilfeller med så mye som 15 prosent.
Publisert 13. oktober 2020 10:25
Annonsørinnhold Fra MSD Animal Health

Lukket trenging kan bli revolusjonerende!

Bedre fiskevelferd, mindre lus og bedre økonomi er målet med «lukket trenging i merd», den nye metoden til Fiizk og MSD Animal Health der sedasjon er en viktig ingrediens
Publisert 9. oktober 2020 11:00
Annonsørinnhold Fra AKVA group

6 trinn for valg av riktig fôrflåte

Fôrflåten og tilhørende systemer er blant de viktigste faktorene i jakten på lavere produksjonskostnader, økt fiskevelferd og god laksepris. Les mer om dette her.
Publisert 7. oktober 2020 14:22
Annonsørinnhold Fra Garware Technical Fibres

Nye fortøyningstau fra Garware

En sterk og stabil fortøyning er like viktig som en god notpose. Tradisjonelt har fortøyningstau bare blitt vurdert etter styrke og diameter, men nå har Garware utviklet tau som strekker seg minimalt, har lang levetid og som tåler slitasje. Tauene fås også med innebygget kobber for å begrense groe.
Publisert 29. september 2020 12:24
Annonsørinnhold Fra Flatsetsund Engineering AS

Vi dreper lusa, ikke laksen

Altfor mye fisk dør under avlusing i norske oppdrettsanlegg. Mange av metodene som benyttes i dag fører til høy dødelighet. Heldigvis finnes det alternativer som ivaretar fiskevelferden, uten å gå på kompromiss med avlusningsgrad. FLS Avluser er framtidens løsning som kombinerer høy kapasitet med dødelighet nær null.
Publisert 21. september 2020 15:40
Annonsørinnhold Fra Bioretur AS

Khoa Nguyen i Vietnam vil ha mer fiskegjødsel fra Bioretur og Norge

Den vietnamesiske bonden Khoa Nguyen er storfornøyd med den norske gjødselen som gir bedre avlinger. Gjødselen er laget av slam fra norske oppdrettere som er kunder av Bioretur AS. Vietnam er et land som trenger denne typen gjødsel i større grad enn Norge, fordi jorden i tropiske områder er fattig på organisk materiale.
Publisert 17. august 2020 13:28
Annonsørinnhold Fra Optimar AS

Bløderør - hygienisk og plasseffektivt

Ved hjelp av vannstrømninger i store rør har Optimar utviklet en ny og unik metode for bedre utbløding, nedkjøling og «bufring» av fisk. – Bløderøret er utviklet i tett samspill med våre kunder. Løsningen er svært arealeffektiv og gjør det enkelt å holde god hygiene med automatisk vask. Vannstrømningene gir også en raskere nedkjøling av fisken, forteller mannen bak, Frode Håkon Kjølås i Optimar.
Publisert 7. april 2020 12:38
Annonsørinnhold Fra Bioretur AS

Bioretur med miljøvennlig transport av fiskeslam

- Vi vet at transportnæringen er en stor miljøsynder, derfor er vi veldig bevisst på å bare benytte de mest moderne og mest miljøvennlige transportløsningene som finnes i dag. Vår avtale med Postnord bidrar til sterk reduksjon av klimagasser, sier Bioreturs logistikksjef Cato Stangvik. Sammen med Postnords assisterende transportdirektør Stig Skoglund, arbeider Bioretur nå med å oppnå enda større reduksjoner av klimagassutslipp.
Publisert 3. april 2020 12:40
Annonsørinnhold Fra Bioretur AS

Fra fiskeslam til kaffe, i en sirkulær økonomi

Kaffebønnene i denne posen kommer fra Vietnam. Bioreturs behandling av fiskeslam gjør at det i tørket, foredlet form bidrar til en sirkulær økonomi. Avfall fra oppdrettsnæringen bidrar til god vekst av for eksempel kaffebønner.
Publisert 19. februar 2020 14:23
Annonsørinnhold Fra ScaleAQ

Er vi i Norge egentlig verdens beste på RAS?

I lang tid har havbruksnæringen etterlyst mer kompetanse ved oppstart av RAS-anlegg. Ifølge ScaleAQ har en grundig forståelse av hvordan man skal løse eventuelle utfordringer vært savnet i store deler av bransjen.
Publisert 4. februar 2020 13:11
Annonsørinnhold Fra Moen Marin AS

mLINK gjør hverdagen smartere for AquaGen

AquaGen valgte mLINK for et smartere vedlikehold på sjølokaliteter og landanlegg. mLINK har allerede gitt høyere oppetid på selskapets fartøyer.
Publisert 7. november 2019 13:42
Annonsørinnhold Fra Telecomputing Norway AS

Veien til skyen

Pelagia effektiviserer driften ved å legge IT-driften ut i dataskyen. - Fabrikken skal produsere fisk, that's it!
Publisert 1. november 2019 7:14
Annonsørinnhold Fra Cargill

Gjennombrudd for sårheling

Tiden leger alle sår, heter det. Slik er det dessverre ikke for laksen, men heldigvis finnes det noe som kan forkorte tiden det tar å lege sår, nemlig riktig fôr.
Publisert 1. november 2019 7:04
Annonsørinnhold Fra Benchmark plc

Ønsker du økt innsikt i oppdrettsnæringens underliggende utfordringer?

Den 20. august arrangerer Benchmark et seminar [https://www.eventbrite.co.uk/e/benchmark-seminar-reception-aqua-nor-2019-registration-60129535058] med fokus på flere av dagens og fremtidens utfordringer som kan gi store innvirkninger for oppdrettsnæringen, både på det tekniske og det samfunnsmessige planet.
Publisert 1. november 2019 6:47
Annonsørinnhold Fra SalmoBreed Salten AS

Hos SalmoBreed Salten dukes det til fest 22. mai

Verdens mest avanserte landbaserte anlegg for stamfisk og rognproduksjon står klart. Nå inviteres det til storstilt feiring over tre hele dager i mai.
Publisert 8. mai 2019 13:52