Annonsørinnhold Fra Alltech

Forsker på ernæringsløsning til laks

- Jeg har ikke sett resultater enda, men jeg ser fisken hver dag. Den er mye finere og mye større etter at vi startet med organiske mikromineraler (Bioplex) fra Alltech, sier Victoria Marlen Olsen Solbakk.
Publisert  25. februar 2021 13:44
Annonsørinnhold Fra EPLAN Software & Service GmbH & co. KG

Optimar bygger optimalt

For fiskerier basert på EPLAN-løsninger
Publisert  25. februar 2021 13:07
Annonsørinnhold Fra Flatsetsund

Avlusning med FLS: Når kapasitet og fiskevelferd er avgjørende

Flatsetsund Engineering (FLS) strekker seg langt for å være best på fiskevelferd. Kapasitet og fiskevelferd er det som teller når fisken skal behandles, sier daglig leder i FLS, Lars Georg Backer.
Publisert  20. november 2020 10:37
Annonsørinnhold Fra Havbrukspartner

-No problem, det må vere mottoet

Usikre tider gjere ikkje behovet for rådgjeving og strategiske prosessar mindre. Men er det noko poeng i å bruke eit konsulentselskap?
Publisert  13. november 2020 11:04
Annonsørinnhold Fra Astorplast AS

Alene i Norge om å perforere plastrør

PE (polyetylen) er et materiale med lav vekt og gode mekaniske egenskaper, produktet er næringsmiddelgodkjent og korroderer ikke.
Publisert  15. oktober 2020 15:54
Annonsørinnhold Fra AKVA group

Slik kan du øke tilveksten for oppdrettslaks

Ved korrekt bruk kan kunstige lyskilder øke tilveksten for oppdrettslaks betydelig, og i enkelte tilfeller med så mye som 15 prosent.
Publisert  13. oktober 2020 10:25
Annonsørinnhold Fra MSD Animal Health

Lukket trenging kan bli revolusjonerende!

Bedre fiskevelferd, mindre lus og bedre økonomi er målet med «lukket trenging i merd», den nye metoden til Fiizk og MSD Animal Health der sedasjon er en viktig ingrediens
Publisert  9. oktober 2020 11:00
Annonsørinnhold Fra Garware Technical Fibres

Nye fortøyningstau fra Garware

En sterk og stabil fortøyning er like viktig som en god notpose. Tradisjonelt har fortøyningstau bare blitt vurdert etter styrke og diameter, men nå har Garware utviklet tau som strekker seg minimalt, har lang levetid og som tåler slitasje. Tauene fås også med innebygget kobber for å begrense groe.
Publisert  29. september 2020 12:24
Annonsørinnhold Fra Flatsetsund Engineering AS

Vi dreper lusa, ikke laksen

Altfor mye fisk dør under avlusing i norske oppdrettsanlegg. Mange av metodene som benyttes i dag fører til høy dødelighet. Heldigvis finnes det alternativer som ivaretar fiskevelferden, uten å gå på kompromiss med avlusningsgrad. FLS Avluser er framtidens løsning som kombinerer høy kapasitet med dødelighet nær null.
Publisert  21. september 2020 15:40
Annonsørinnhold Fra Bioretur AS

Khoa Nguyen i Vietnam vil ha mer fiskegjødsel fra Bioretur og Norge

Den vietnamesiske bonden Khoa Nguyen er storfornøyd med den norske gjødselen som gir bedre avlinger. Gjødselen er laget av slam fra norske oppdrettere som er kunder av Bioretur AS. Vietnam er et land som trenger denne typen gjødsel i større grad enn Norge, fordi jorden i tropiske områder er fattig på organisk materiale.
Publisert  17. august 2020 13:28
Annonsørinnhold Fra Optimar AS

Bløderør - hygienisk og plasseffektivt

Ved hjelp av vannstrømninger i store rør har Optimar utviklet en ny og unik metode for bedre utbløding, nedkjøling og «bufring» av fisk. – Bløderøret er utviklet i tett samspill med våre kunder. Løsningen er svært arealeffektiv og gjør det enkelt å holde god hygiene med automatisk vask. Vannstrømningene gir også en raskere nedkjøling av fisken, forteller mannen bak, Frode Håkon Kjølås i Optimar.
Publisert  7. april 2020 12:38
Annonsørinnhold Fra Bioretur AS

Bioretur med miljøvennlig transport av fiskeslam

- Vi vet at transportnæringen er en stor miljøsynder, derfor er vi veldig bevisst på å bare benytte de mest moderne og mest miljøvennlige transportløsningene som finnes i dag. Vår avtale med Postnord bidrar til sterk reduksjon av klimagasser, sier Bioreturs logistikksjef Cato Stangvik. Sammen med Postnords assisterende transportdirektør Stig Skoglund, arbeider Bioretur nå med å oppnå enda større reduksjoner av klimagassutslipp.
Publisert  3. april 2020 12:40
Annonsørinnhold Fra Bioretur AS

Fra fiskeslam til kaffe, i en sirkulær økonomi

Kaffebønnene i denne posen kommer fra Vietnam. Bioreturs behandling av fiskeslam gjør at det i tørket, foredlet form bidrar til en sirkulær økonomi. Avfall fra oppdrettsnæringen bidrar til god vekst av for eksempel kaffebønner.
Publisert  19. februar 2020 14:23
Annonsørinnhold Fra ScaleAQ

Er vi i Norge egentlig verdens beste på RAS?

I lang tid har havbruksnæringen etterlyst mer kompetanse ved oppstart av RAS-anlegg. Ifølge ScaleAQ har en grundig forståelse av hvordan man skal løse eventuelle utfordringer vært savnet i store deler av bransjen.
Publisert  4. februar 2020 13:11
Annonsørinnhold Fra Moen Marin AS

mLINK gjør hverdagen smartere for AquaGen

AquaGen valgte mLINK for et smartere vedlikehold på sjølokaliteter og landanlegg. mLINK har allerede gitt høyere oppetid på selskapets fartøyer.
Publisert  7. november 2019 13:42
Ansvarlig redaktør
Øystein Hage
© NHST Global Publications AS
redaktoransvar
IntraFish arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.