Annonsørinnhold Fra Optimar AS

Bløderør - hygienisk og plasseffektivt

Ved hjelp av vannstrømninger i store rør har Optimar utviklet en ny og unik metode for bedre utbløding, nedkjøling og «bufring» av fisk. – Bløderøret er utviklet i tett samspill med våre kunder. Løsningen er svært arealeffektiv og gjør det enkelt å holde god hygiene med automatisk vask. Vannstrømningene gir også en raskere nedkjøling av fisken, forteller mannen bak, Frode Håkon Kjølås i Optimar.
Publisert 7. april 2020 12:38 CET
Annonsørinnhold Fra Bioretur AS

Bioretur med miljøvennlig transport av fiskeslam

- Vi vet at transportnæringen er en stor miljøsynder, derfor er vi veldig bevisst på å bare benytte de mest moderne og mest miljøvennlige transportløsningene som finnes i dag. Vår avtale med Postnord bidrar til sterk reduksjon av klimagasser, sier Bioreturs logistikksjef Cato Stangvik. Sammen med Postnords assisterende transportdirektør Stig Skoglund, arbeider Bioretur nå med å oppnå enda større reduksjoner av klimagassutslipp.
Publisert 3. april 2020 12:40 CET
Annonsørinnhold Fra Bioretur AS

Fra fiskeslam til kaffe, i en sirkulær økonomi

Kaffebønnene i denne posen kommer fra Vietnam. Bioreturs behandling av fiskeslam gjør at det i tørket, foredlet form bidrar til en sirkulær økonomi. Avfall fra oppdrettsnæringen bidrar til god vekst av for eksempel kaffebønner.
Publisert 19. februar 2020 14:23 CET
Annonsørinnhold Fra ScaleAQ

Er vi i Norge egentlig verdens beste på RAS?

I lang tid har havbruksnæringen etterlyst mer kompetanse ved oppstart av RAS-anlegg. Ifølge ScaleAQ har en grundig forståelse av hvordan man skal løse eventuelle utfordringer vært savnet i store deler av bransjen.
Publisert 4. februar 2020 13:11 CET
Annonsørinnhold Fra Moen Marin AS

mLINK gjør hverdagen smartere for AquaGen

AquaGen valgte mLINK for et smartere vedlikehold på sjølokaliteter og landanlegg. mLINK har allerede gitt høyere oppetid på selskapets fartøyer.
Publisert 7. november 2019 13:42 CET
Annonsørinnhold Fra Telecomputing Norway AS

Veien til skyen

Pelagia effektiviserer driften ved å legge IT-driften ut i dataskyen. - Fabrikken skal produsere fisk, that's it!
Publisert 1. november 2019 7:14 CET
Annonsørinnhold Fra Cargill

Gjennombrudd for sårheling

Tiden leger alle sår, heter det. Slik er det dessverre ikke for laksen, men heldigvis finnes det noe som kan forkorte tiden det tar å lege sår, nemlig riktig fôr.
Publisert 1. november 2019 7:04 CET
Annonsørinnhold Fra Benchmark plc

Ønsker du økt innsikt i oppdrettsnæringens underliggende utfordringer?

Den 20. august arrangerer Benchmark et seminar [https://www.eventbrite.co.uk/e/benchmark-seminar-reception-aqua-nor-2019-registration-60129535058] med fokus på flere av dagens og fremtidens utfordringer som kan gi store innvirkninger for oppdrettsnæringen, både på det tekniske og det samfunnsmessige planet.
Publisert 1. november 2019 6:47 CET
Annonsørinnhold Fra SalmoBreed Salten AS

Hos SalmoBreed Salten dukes det til fest 22. mai

Verdens mest avanserte landbaserte anlegg for stamfisk og rognproduksjon står klart. Nå inviteres det til storstilt feiring over tre hele dager i mai.
Publisert 8. mai 2019 13:52 CET