ArcticFlow AS i Sandefjord har sikret seg agenturet på en helt ny og svært fleksibel slangeløsning som både ivaretar HMS, hindrer uønskede utslipp og imøtekommer alle krav og forskrifter.

Den nye og oppsiktsvekkende løsningen, «Safety Hose System», erstatter den ustabile rør-i-rør-teknologien og vil forenkle og forbedre hverdagen til en lang rekke aktører i industrien. Det være seg aktører innen landbasert oppdrett, for alle som opererer renseanlegg eller for meieri- og næringsmiddelprodusenter. Kort sagt, for alle som skal transportere kjemikalier fra ett medium til et annet.

  • Problem med rør-i-rør er dessverre mer enn velkjent mange, men med dette produktet er dette historie. Det er særlig fleksibiliteten og sikkerheten som tar enorme skritt i positiv retning, sier salgssjef i ArcticFlow AS, Ronnie Hynne.

Safety Hose System er en slange-i-slange-løsning uten skjøter, som er bygget opp i tre lag. Den er helt vedlikeholdsfri og meget enkel å installere. Lav bøyeradius forenkler dessuten frakt, lagring og øvrig håndtering betraktelig.

Et annet meget viktig og soleklart fortrinn med slangen fra ArcticFlow AS, er sikkerheten.

  • Slangen er et 100% lukket system, som gjør at man forhindrer all kontakt med kjemikalier. Dessuten kommer den med lekkasjedeteksjon, tilkoblet et alarmsystem. Det betyr at brukeren umiddelbart blir varslet, dersom det skulle oppstå en lekkasje eller et kabelbrudd, forklarer Hynne.
  • Tanklagringsforskriften stiller helt klare krav til hvordan kjemikalier skal lagres. Denne lagringen omfatter både tanker og rørføringer tilknyttet lagringen. Med vår nye Safety Hose System kan vi tilby et komplett anlegg som tilfredsstiller forskriften og sikrer en trygg drift.
Fra venstre: Daglig leder Peter Aanes, Prosjektingeniør Tom André Gjelstad, Innkjøp og regnskap; Doris Iren Skau-Nilsen, Salgssjef Ronnie Hynne, Prosjektleder Fredrik R. Austrheim. Foto: ArcticFlow

Systemet kan enkelt kobles opp mot kundens styringssystemer for automatisk avstengning av ventiler og pumper.

Safety Hose System leveres i dimensjoner opp til Ø50 og i lengder til opp mot 450 meter uten skjøt. Slangen kan helt enkelt tilkobles egne fordelingskasser ved behov for forlengelse eller grenfordeling.