Nå kan du få jobb som driftsleder for et av Norges største oppdrettsselskap, Nova Sea. Ledig stilling ved avdelingen på Træna, kåret til Norges vakreste sted der det drives med fiskeoppdrett.

-Dette er rett og slett en knalljobb, sier Tommy Sørensen, som har vært driftsleder for Nova Sea på Træna, på vakre Helgelandskysten.

Tommy går snart over i en annen stilling i selskapet og driftslederstillingen på Træna er snart ledig. Selv er han ikke fra Træna, men har bodd der i snart halve livet.

-Jeg flyttet hit som 17-åring for å begynne som lærling i Nova Sea. Jeg har hatt det veldig bra på øyen, sier Tommy Sørensen (32). Den som blir min etterfølger får en spennende jobb og mange flotte kollegaer, samt et utrolig fint sted å bo, sier Tommy.

Populær øy-kommune

Træna er egen kommune med vel 400 innbyggere. Selv om det er en av Norges minste kommuner, så er det både barnehage, barne- og ungdomsskole, pub, butikker, overnattingssteder og ikke minst en utrolig populær musikkfestival her. Hver sommer samles det flere tusen tilreisende til Trænafestivalen. De siste årene har Trænas popularitet økt. Det har også folketallet gjort, noe som sikrer fremtiden for det gode tilbudet innbyggerne har i dag.

-Træna er et sted der alle kjenner alle. Det er trygt og rolig. Stedet har en stor dugnadsånd og det er godt naboskap. Jeg har trives veldig godt her. Dersom den nye driftslederen også er glad i naturopplevelser, toppturer, jakt og ikke minst fiske og båtliv, så kan jeg knapt tenke meg andre steder i Norge som har mer å tilby enn Træna, sier Tommy. Selv om Træna-samfunnet er et øy-samfunn, så er det daglige ferge- og hurtigbåtforbindelser til fastlandet.

Driftsleder til Norges vakreste lokalitet

Ytterst ut på Helgelandskysten er Nova Seas avdeling, på idylliske, ville og vakte Træna. Her driftes lokaliteten Rensøya Nord, som i 2020 ble kåret til Norges vakreste oppdrettslokalitet av bransjemagasinet ilaks.no. Lokaliteten Rensøya Nord har over mange generasjoner vist seg som en god og produktiv lokalitet, med optimale vanntemperaturer vinterstid, god vanngjennomstrømming og selvrenselsevne. Dette har bidratt til sterke resultater når det gjelder tilvekst og kvalitet.

Perfekte forhold: - Her på Træna er det perfekte forhold for produksjon av laks, sier Nova Seas Kristian Pettersen. Foto: Nova Sea

- I dag består vår avdeling på Træna av fem faste driftsoperatører og en lærling. Avdelingen fikk ny landbase sommeren 2020, og ny Akva Group-fôrflåte (450 tonn) kommer i løpet av sommeren 2021. I samsvar med Nova Seas grønne strategi, får også avdelingen en helt ny elektrisk 50-fots arbeidsbåt i løpet av 2022. Nå er vi på utkikk etter en ny driftsleder til Nova Sea Træna. Som driftsleder i Nova Sea jobber man 37,5 timers arbeidsuke. Arbeidstidsordning kan avtales. Stillingen rapporterer til områdeleder sør, sier HR-rådgiver i Nova Sea, Kristian Pettersen.

En av Norges største lakseprodusenter

-Vi har mange karrieremuligheter i Nova Sea. Den nye driftslederen får over 300 kollegaer, som er fordelt på mange avdelinger langs kysten her, fra Vega i sør til Gildeskål i nord, sier Kristian Pettersen.

Med base på Lovund er Nova Sea AS en av de største nordnorske produsentene av oppdrettslaks med 33,33 heleide og 4 deleide laksekonsesjoner.

- Vi har oppdrettsanlegg langs hele Helgelandskysten - omgitt av kaldt, friskt vann og vill, vakker natur. Med andre ord: her er det perfekte forhold for produksjon av laks, sier Kristian Pettersen.

Vill og idyllisk: På Træna driftes lokaliteten Rensøya Nord, som i 2020 ble kåret til Norges vakreste oppdrettslokalitet av bransjemagasinet ilaks.no. Foto: Nova Sea

Finn den perfekte balansen i livet

Med Træna som utgangspunkt i en spennende jobb vil den nye driftslederen få arbeide i perfekte omgivelser på Helgeland.

- Vår visjon er «Den perfekte balanse». Vår visjon og våre verdier skal gjenspeile alt vi gjør i Nova Sea. Våre verdier kan oppsummeres i LAKS: Lokal, Ansvarlig, Kompetent og Stolt, sier kommunikasjonssjefen i Nova Sea, Anette Davidsen.

Nova Sea