Åkerblå-toppsjef slutter – blir sjef i Watermoon: – Kunne rett og slett ikke takke nei

– En signering fra øverste hylle – som kommer på helt rett tidspunkt, sier oppdretter Sondre Eide.

Roger Sørensen slutter i Åkerblå og tar fatt på nye oppgaver.
Roger Sørensen slutter i Åkerblå og tar fatt på nye oppgaver.Foto: Anders Furuset/arkiv

Roger Sørensen går fra Åkerblå Group til Eide-selskapet Watermoon.

Det kommer fram i en pressemelding fra Eide Fjordbruk torsdag morgen.

Roger Sørensen, mangeårig konsernsjef i Åkerblå, går inn som administrerende direktør i nullutslippsteknologiselskapet Watermoon.

– En signering fra øverste hylle som kommer på helt rett tidspunkt, uttaler oppdretter Sondre Eide i meldingen. Den kommer på samme dag som havbruksmeldingen blir lagt fram.

Roger Sørensen har med seg ti år i lederstolen fra Åkerblå – hvor han ledet veksten fra 14 til over 550 ansatte i konsernet.

– Roger har dyp innsikt i både det biologiske og det kommersielle i havbruksnæringen. Han kjenner utfordringene frå innsiden – og han ser løsningene. At han nå går inn i Watermoon er et tydelig tegn på hvor stort dette prosjektet er i ferd med å bli, sier Eide videre i meldingen.

Oppdretter Sondre Eide, her sammen med fiskeriminister Marianne Sivertsen Næss og Maria Danielsen da statsråden besøkte konsepter Watermoon tidligere i år.
Oppdretter Sondre Eide, her sammen med fiskeriminister Marianne Sivertsen Næss og Maria Danielsen da statsråden besøkte konsepter Watermoon tidligere i år.Foto: Eide Fjordbruk/arkiv

Dette sier Sørensen

Også Roger Sørensen er svært fornøyd med valget han tatt om å skifte beite:

– Jeg har hatt en utrolig givende reise i Åkerblå, men Watermoon representerer noe helt nytt – det mest spennende havbruksprosjektet jeg har sett i min karriere. Dette handler ikke bare om teknologi, men om å løse de største problemene i havbruket og samtidig løfte fiskevelferden til et helt nytt nivå. Den muligheten kunne jeg rett og slett ikke takke nei til, uttaler Roger Sørensen i samme melding.

Skal ansette flere

Intrafish har flere ganger omtalt nullutslippskonseptetet Watermoon, som holder laks og lus fysisk avskilt fra hverandre. Senest i januar da det ble kjent at fire nye Watermoon versjon 2.0-anlegg er satt i bestilling fra selskapets side.

– Vi har jobbet i det stille i mange år med å utvikle en løsning som både industrien, naturen og fisken tjener på. Watermoon kan produsere matfisk og postsmolt, og egner seg for de tøffe forholdene langs norskekysten med tåleevne på opptil 6 meter bølgehøyde. Nå står vi ved et vendepunkt hvor teknologien er klar for markedet – og å få Roger med på laget i akkurat denne fasen er helt perfekt, sier Eide i meldingen.

Slik ser Eide Fjordbruks lukkede anlegg ut. Det heter Watermoon, og fra overflaten er det lite å se, men under overflaten går anlegget 72 meter ned i dypet.
Slik ser Eide Fjordbruks lukkede anlegg ut. Det heter Watermoon, og fra overflaten er det lite å se, men under overflaten går anlegget 72 meter ned i dypet.Foto: Jan Willie Olsen/arkiv

– Skal norsk havbruk vokse videre, må det skje med teknologi som tar ansvar. Det handler ikke lenger bare om volum – det handler om fotavtrykk. Watermoon viser at det går an å kombinere bærekraft, god fiskevelferd og lønnsomhet. Nå trenger vi at myndighetene legger til rette for nullutslippsteknologi, legger Sørensen til i meldingen.

Der går det også fram at selskapet tar sikte på å ansette i ytterligere nøkkelroller som finansdirektør og driftsdirektør.

(Vilkår)
Publisert 10. april 2025, kl. 06.00Oppdatert 10. april 2025, kl. 06.00