Fra årsskiftet blir Andreas Moe ny driftsdirektør for brønnbåt i Frøy ASA. Han tar over for Oddleif Wigdahl som blir administrerende direktør i Moen Ship Management, skriver Frøy i en pressemelding.

– Dette ser jeg frem til. Vi jobber med ei næring og i en organisasjon som jeg synes er svært spennende og som jeg har lyst til å bidra med å videreutvikle, uttaler Moe i pressemeldingen.

Moe har ti år med erfaring i Frøy, og har gått hele veien fra dekk til ledergruppen. Han begynte om bord i en båt i Norsk fisketransport, som i dag er en del av Frøy, i 2012. Her gikk han gradene fra kadett til kaptein, før han i 2018 gikk i land og ble en del av ledelsen i NTS Management. Det siste året har han vært konsernleder kvalitet i Frøy, skriver selskapet i pressemeldingen.

– Flere som startet som lærling eller kadett

Administrerende direktør Tonje Foss er glad for å få en med Moes erfaring og nettverk som ny driftsdirektør.

– Andreas tar med seg en erfaring og kompetanse som er svært viktig i jobben som driftsdirektør Han har tidligere vist gode lederegenskaper og har en imponerende faglig innsikt. Samtidig er gode relasjoner til kundene og godt nettverk i havbruksnæringa viktig. Her har Andreas er stort fortrinn etter mange år i bransjen, både på sjø og land, uttaler Foss i pressemeldingen.

Foss håper også Moes bakgrunn kan være en inspirasjon for å rekruttere flere unge talenter til bransjen.

– Vi har i dag flere fast ansatte som har startet karrieren i Frøy som lærling eller kadett, og som siden har tatt gradene til lederstillinger om bord i båtene. Andreas viser at man også kan gjøre en karriere videre på land hvis man ønsker det, uttaler Foss.

Andreas Moe vil ha kontorsted ved InnovArena på Rørvik, og tiltrer i sin nye jobb senest ved nyttår.