Da driftstekniker Brage Madsvåg (26) og de andre ansatte møtte på jobb hos lakseselskapet Måsøval tirsdag, ventet det kake.

– Der sto det tusen takk for et godt resultat. Det viser at ledelsen er takknemlige, sier Madsvåg til IntraFish.

Lakseselskapet la tirsdag frem svært gode tall for andre kvartal. De viste en omsetning på 900 millioner kroner, og styret har besluttet å betale et utbytte på én krone per aksje. På tre måneder tjente selskapet mer enn de noen gang har gjort på et helt år. Det betyr penger i kassen for Madsvåg.

– Betyr penger i kassen

Da Måsøval gikk på børs sommeren 2021, valgte flere av de ansatte å investere i eget selskap, blant annet Madsvåg.

– Det var veldig mange som ønsket å være med på den turen på børs. Det tror jeg er fordi de ansatte har troen på Måsøval og det vi holder på med.

De ansatte fikk kjøpe seg inn til en aksjekurs på 32,90 kroner. Kursen i skrivende stund er 44,5 kroner, opp 35,3 prosent fra børsnoteringen.

– For meg har investeringen gått veldig bra. Måsøval går opp, så det betyr penger i kassen for meg, om jeg selger. Men jeg har tenkt å ha aksjene en god stund til, sier Madsvåg.

Driftsteknikeren er ikke veldig aktiv på børsen, men han har investert litt etter aksjekjøpet i egen arbeidsplass.

– Jeg følger med på kursen og synes det er gøy når den står i grønt, men av og til er det røde tall også.

– Kjempeprestasjon av teamet

Gode resultater betyr noe for de som jobber i selskapet, sier Madsvåg.

– Det er gjerne det første vi snakker om når tallene kommer, at dette har vi greid sammen. Det betyr at Måsøval tjener penger og kan utvikle seg. Det er steike artig å være med på den utviklingen, sier Madsvåg.

– Selv tenker jeg på investeringen i Måsøval litt som pensjonssparing. Jeg tror også at de ansatte har investert i selskapet fordi de har troen på det som skjer her, legger Madsvåg til.

Asle Rønning, administrerende direktør i Måsøval. Foto: Anders Furuset

Administrerende direktør Asle Rønning skrøt av de ansatte flere ganger da han presenterte det knallsterke resultatet i Oslo sentrum tirsdag morgen.

– Selv om markedsprisen har hjulpet oss utrolig mye, så ligger det en kjempeprestasjon av teamet bak med svært god drift, sa Rønning.

– Dere betaler utbytte, og skryter masse av de ansattes innsats. Men får de ansatte mer enn varme ord?

– Da vi gikk på børs kjøpte 77 prosent av de ansatte aksjer for beløp som for mange var relativt høyt, så mange av dem er medeiere. Så har vi bonusordninger i Måsøval. I de siste to årene har alle ansatte fått bonus. I 2020 betalte vi to hele månedslønner i bonus, og i 2021 var det halvannen månedslønn. Om resten av året i år fortsetter slik det gjorde i første halvår, ser det bra ut også med tanke på bonus i 2022.

Rønning har ikke oppdaterte tall på hvor mange av de ansatte som fortsatt er aksjonærer i selskapet, eller om eventuelt flere har kjøpt seg inn.

Bonusordningen er noe de ansatte er opptatte av, sier Madsvåg.

– Vi ønsker alle å oppnå bonus, og det får vi så lenge vi er innenfor kravene ledelsen har satt for oss. Det er kjempegøy å få bonus, men det er også noe å jobbe etter, sier 26-åringen.

– Gode fremtidsutsikter

Tallene Måsøval leverte tirsdag var sterkere enn forventet, sier Nils Olav Furre Thommesen, analytiker i Fearnley Securities.

– Vi har et kursmål på 62 kroner, og ser ikke så store endringer etter dagens rapport. Det leverte gode tall, men et volum som er guidet ned grunnet ILA, vintersår og litt svakere tilvekst, gjør at tallene har en mer eller mindre nøytral effekt for forventningene til 2022, sier Thommesen.

Analytikeren sier at notering på hovedlisten på Oslo Børs ikke vil ha mye å si for småaksjonærer.

– Vi er positive til laksemarkedet generelt. Måsøval er en aksje vi tror har gode fremtidsutsikter, sier Thommesen.