Dr. Grazyella Yoshida er ansatt som senior genetiker og Hans Ekvall som junior genetiker. Begge stillingene er tilknyttet Benchmark Genetics sitt hovedkontor i Bergen, skriver selskapet i en pressemelding

Yoshida har en mastergrad i dyrevitenskap fra Universitetet i Maringa i Brasil fra 2014, og fullførte en doktorgrad i genetikk og dyreavl på São Paulo State universitetet i 2018. Hun har jobbet i det anerkjente forskerteamet til José Manuel Yáñez’ på Universitetet i Chile, med utvikling og bruk av kvantitative og genomiske verktøy i FOU-prosjekter for en rekke akvatiske arter. Grazyella har også omfattende erfaring i å bistå anvendte avlsprogrammer for laksefisk og tilapia i Chile og Brasil.

– Jeg syntes det er veldig motiverende å kunne ta i bruk min bakgrunn og kunnskap inn i relevante arbeidsområder innenfor genetikk, og dermed bidra til å utvikle en mer lønnsom og bærekraftig akvakulturnæring, sier Yoshida i pressemeldingen.

Nytt nyhetsbrev!
Nå kan du abonnere på nyhetsbrevet vårt om Arbeidsliv, og få journalist Joar Vatlestad sine nyhetsbrev rett i innboksen annenhver uke.

– Stort team av erfarne genetikere

Ekvall er nylig uteksaminert med en mastergrad i dyreavl og genetikk, som er et samarbeidsprogram mellom Georg August universitetet i Tyskland og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås.

Masterprogrammet omhandlet design av avlsprogrammer, og sammenlignende metylomstudier på sykdommen ILA i atlantisk laks. I forkant hadde Ekvall gjennomført en bachelorgrad om epigenetikk i tilapia på universitetet i Nord, Bodø, etterfulgt av studier innen biomedisin på Universitetet i Bergen.

Hans har også en bachelorgrad i internasjonal utvikling fra universitetet i Middlesex i Storbritannia. I nesten tre år var han tekniker hos Erfjord Stamfisk hvor han tilegnet seg praktisk erfaring med avl av atlantisk laks.

– Jeg ser på Benchmark Genetics som den ideelle arbeidsgiver. I jobben som junior genetiker får jeg jobbe med et stort team av erfarne genetikere, og får anledning til å bruke min kunnskap og mine ferdigheter til å hjelpe kundene i å forbedre produksjonsutbyttet og dyrevelferden, sier Ekvall i pressemeldingen.