Adrian Antonsen inntar stillingen som konsulent i anvendt genetikk i Benchmark Genetics, skriver selskapet i en pressemelding.

Antonsen har fra 1. september i år innehatt den nyopprettede stillingen, blitt en del av genetikkteamet til Benchmark Genetics og vil bidra med å styrke selskapets arbeid innen eksterne genetiske tjenester.

Adrian Antonsen er glad for at nettopp han ble tilbydd stillingen, som hadde mange søkere.

– Jeg gleder meg til å være en del av dette unike ekspertteamet som kontinuerlig og fremtidsrettet jobber med å forbedre bærekraften i havbruksnæringen. Min motivasjon er å kunne tilføre et nytt perspektiv på tjenestene som tilbys gjennom kompetansen og ferdighetene som jeg har tilegnet meg gjennom studiene og mastergraden, sier Antonsen i pressemeldingen.

Benchmark Genetics
  • Benchmark Genetics består av selskapene Benchmark Genetics Norway AS, Benchmark Genetics Iceland HF, Benchmark Genetics Chile S.A, Benchmark Genetics USA Ltd, og Benchmark Genetics Colombia S.A.
  • Selskapet jobber med avl og genetikk på atlantisk laks, tilapia og reker, med foretak i Norge, Island, Chile, USA og Colombia.
  • Benchmark Genetics leverer også tekniske, genetiske tjenester til eksterne selskaper globalt.
  • Benchmark Genetics er en del av det britiske børsnoterte selskapet Benchmark Holdings plc.

Nyutdannet

Antonsen tok nylig en mastergrad i bioteknologi og systembiologi på Norges teknisk -naturvitenskapelige universitet (NTNU). Hans avhandling handlet om analyse og håndtering av store og komplekse data fra biologisk forskning.

Antonsen vil rapportere til Jørn Thodesen, som er foretakssjef i tjenester for anvendt genetikk i selskapet.

– Jeg er glad for at Adrian ville bli med i vårt konsulentteam. Anvendt genetikk handler om å kombinere tilgjengelig teknologi og praktisk avlsarbeid. Adrian vil tilføre et alternativt tankesett og bidra til å finne kreative løsninger for våre eksterne kunder, sier Thodesen i pressemeldingen.