Adrian Antonsen inntar stillingen som konsulent i anvendt genetikk i Benchmark Genetics, skriver selskapet i en pressemelding.

Antonsen har fra 1. september i år innehatt den nyopprettede stillingen, blitt en del av genetikkteamet til Benchmark Genetics og vil bidra med å styrke selskapets arbeid innen eksterne genetiske tjenester.

Adrian Antonsen er glad for at nettopp han ble tilbydd stillingen, som hadde mange søkere.

– Jeg gleder meg til å være en del av dette unike ekspertteamet som kontinuerlig og fremtidsrettet jobber med å forbedre bærekraften i havbruksnæringen. Min motivasjon er å kunne tilføre et nytt perspektiv på tjenestene som tilbys gjennom kompetansen og ferdighetene som jeg har tilegnet meg gjennom studiene og mastergraden, sier Antonsen i pressemeldingen.

Benchmark Genetics

Benchmark Genetics består av selskapene Benchmark Genetics Norway AS, Benchmark Genetics Iceland HF, Benchmark Genetics Chile S.A, Benchmark Genetics USA Ltd, og Benchmark Genetics Colombia S.A.

Selskapet jobber med avl og genetikk på atlantisk laks, tilapia, reker, med foretak i Norge, Island, Chile, USA og Colombia.

Benchmark Genetics leverer også tekniske, genetiske tjenester til eksterne selskaper globalt.

Benchmark Genetics er en del av det britiske børsnoterte selskapet Benchmark Holdings plc.

Nyutdannet

Antonsen tok nylig en mastergrad i bioteknologi og systembiologi på Norges teknisk -naturvitenskapelige universitet (NTNU). Hans avhandling handlet om analyse og håndtering av store og komplekse data fra biologisk forskning.

Antonsen vil rapportere til Jørn Thodesen, som er foretakssjef i tjenester for anvendt genetikk i selskapet.

– Jeg er glad for at Adrian ville bli med i vårt konsulentteam. Anvendt genetikk handler om å kombinere tilgjengelig teknologi og praktisk avlsarbeid. Adrian vil tilføre et alternativt tankesett og bidra til å finne kreative løsninger for våre eksterne kunder, sier Thodesen i pressemeldingen.