Terjesen, som er leder for landbasert innovasjon og utvikling i Cermaq Group, vil fremover kombinere jobben i Cermaq med en professor II- stilling ved Fakultet for Biovitenskap og Akvakultur (FBA) ved Nord universitet i Bodø, skriver Cermaq i en pressemelding.

Her skal han undervise bachelor-, master- og etter hvert også veilede doktorgradsstudenter, og utvikle kurs på etter- og videreutdanning for akvakulturteknologi, spesielt med fokus på RAS og postsmolt. Kursene vil bli åpne for alle oppdrettsselskap og andre i regionen. Målet på sikt er også å innlede forskjellige forskningssamarbeid med eksterne aktører, skriver Cermaq.

– Fakultet for biovitenskap og akvakultur er svært glade for å ha fått med Bendik Fyhn Terjesen på laget i en professor II stilling, uttaler dekan Mette Sørensen ved Fakultet for Biovitenskap og Akvakultur ved Nord universitet.

Nytt nyhetsbrev!
Nå kan du abonnere på nyhetsbrevet vårt om Arbeidsliv, og få journalist Joar Vatlestad sine nyhetsbrev rett i innboksen annenhver uke.

– Dette er en anerkjennelse

Fyhn Terjesen gikk fra jobb i Nofima til Cermaq i 2017. Han jobbet i Nofima i 16 år.

– Terjesen er en meget erfaren akvakulturforsker med bred erfaring innen resirkulering og postsmolt-produksjon. Hans kunnskap og erfaring ønsker vi å bruke inn mot eksisterende og nye kurs rettet både mot campus studenter og etter- og videreutdanningskurs rettet mot havbruksnæringen. Vi håper også at samarbeidet skal bidra til utvikling av ny kunnskap gjennom felles forskningsprosjekter med akvakulturnæringen, uttaler Sørensen.

Terjesen har en omfattende forskerkarriere med fokus på fiskefysiologi og oppdrettsteknologi og han gjorde sine første forsøk i anlegg med resirkulering av vann (RAS) i 1993 ved Wageningen University. Han ledet oppføringen av Nofima Senter for Resirkulering i Akvakultur og starten av CtrlAQUA, et senter for forskningsdrevet innovasjon innen oppdrett i lukkede systemer, før han begynte i Cermaq.

– Dette er en anerkjennelse av Terjesen som en av de med mest teknologikompetanse i havbruksnæringen. Å dele kunnskap gjennom samarbeid med Nord universitet er helt i tråd med Cermaqs kunnskaps- og forskningsbaserte tilnærming. Vi er sikre på at dette blir et godt samarbeid for begge parter, og gratulerer Terjesen med utnevnelsen, uttaler Erlend Reiten, transformasjonssjef i Cermaq Group, i pressemeldingen.