Fra nyttår tiltrer Hilde Flåten som ny maritim fagsjef i Sjømat Norge. Det opplyser bransjeorganisasjonen i en melding torsdag.

Arild Rød som har hatt stillingen går over til en lederstilling i rederiet Boreal, går det fram av samme melding. Geir Ove Ystmark sier at han er svært takknemlig for den jobben Rød har gjort.

Hilde Flåten Foto: Sjømat Norge

Sjømat Norge understreker at Sjøfartsregelverket blir stadig viktigere for havbruksnæringen, og at organisasjonen de siste årene har fått en rekke havbruksrederi som medlemmer. I tillegg vokser sjøfartsregelverket inn i havbruksnæringen.

– Hilde vil jobbe enda mer spisset mot dette viktige fagområdet. Vi skal i tillegg ansette en fagsjef som har mer teknisk kompetanse, og som kan styrke arbeidet rundt Havbruk til havs og teknologibedriftene. Frem til nå har Arild Rød også gjort denne delen av arbeidet, informerer Ystmark i meldingen.

Hilde Flåten jobber i dag som viseadministrerende direktør i Sjøoffisersforbundet. Hun er utdannet jurist. Hun har også lang fartstid i Nærings- og fiskeridepartementet, hvor hun blant annet vært fagdirektør med etatsansvaret for Sjøfartsdirektoratet.

– Som advokat vil hun også bidra til å løfte Sjømat Norges kompetanse på arbeidslivsområdet, skriver organisasjonen i meldingen.