Han tiltrer stillingen fra 1. mai.

– Vi er veldig fornøyde med at Børge har takket ja til å la seg konstituere som administrerende direktør for Sjømatrådet. Dette gjør at vi får en trygg og god leder av selskapet fram til en ny sjef er på plass, uttaler Marianne E. Johnsen, styreleder i Norges sjømatråd, i en melding fra sjømatrådet fredag.

– Jeg ønsker Børge lykke til med oppgaven og er veldig glad for at det er han jeg skal overlevere ansvaret til. Selv om jeg nå formelt fratrer, kommer jeg til å være tilgjengelig for både styret og Børge i en tid fremover, uttaler Renate Larsen i samme melding.

Satser på tareproduksjon

Hun varslet i februar år at hun ønsket å fratre som administrerende direktør i Sjømatrådet.

Fra før var det kjent at Larsen ville engasjere seg i tareproduksjon gjennom selskapet Oceanfood. Der er hun styreleder og har også en eierpost.

Larsen avviste i en epost til IntraFish i januar i år at en satsing i tareselskapet betydde at hun ville forlate sin post i Norges sjømatråd.

– Stolt og takknemlig

Børge Grønbech har vært direktør for globale operasjoner siden mai 2018 og vært ansatt i Sjømatrådet siden 1998. Han har hatt flere sentrale stillinger, deriblant markedsdirektør ved hovedkontoret og fiskeriutsending i Boston, USA.

– Jeg er både stolt og takknemlig for å få denne muligheten. Jeg gleder meg til å ta fatt på en ny rolle i Sjømatrådet og lover at vi skal fortsette å levere på vår viktigste visjon, nemlig å vinne verden for norsk sjømat, uttaler Grønbech i meldingen fra Sjømatrådet fredag.

Der går det også fram at styret er i gang med rekruttering av ny toppleder til selskapet. ISCO Group AS skal bistå styret i dette arbeidet. Stillingen vil bli utlyst snarlig.