Det Hareid-baserte brønnbåtrederiet Intership har utnevnt Joar Gjerde til viseadministrerende direktør, skriver Intership i en pressemelding.

Gjerde har vært markedssjef i Intership siden mars 2021. Han har tidligere vært salgssjef hos både Ulstein Verft og ABB Marine, i tillegg til fire år som daglig leder i Frøy Vest, før han ble ansatt som markedssjef i Intership.

– Vi er glade for at Joar tar denne utfordringen, i tillegg til sin stilling som markedssjef, som han har innehatt siden mars 2021. Joar vil med sin erfaring og energi styrke ledelsen av selskapet, uttaler administrerende direktør Ole Peter Brandal i pressemeldingen.

Nytt nyhetsbrev!
Nå kan du abonnere på nyhetsbrevet vårt om Arbeidsliv, og få journalist Joar Vatlestad sine nyhetsbrev rett i innboksen annenhver uke.

– Jeg er stolt og ydmyk

Stillingsendringen blir gjort som en del av satsingen til Intership. Selskapet har etablert seg med brønnbåter i alle de store lakseproduserende markedene, og har ambisjoner om å vokse videre i hvert av dem, skriver selskapet i pressemeldingen.

– Jeg er stolt og ydmyk av å få denne tilliten og ser frem til å bidra til ytterligere vekst i et spennende og fremoverlent selskap med høy kompetanse og mange gode medarbeidere, uttaler Gjerde i pressemeldingen.

Intership ble etablert i 2014 og tilbyr en moderne flåte for bærekraftig håndtering, behandling og transport av fisk. Intership har to brønnbåter under bygging, og vil etter overtakelsen øke den totale flåtekapasiteten til nesten 16.000 kubikkmeter fordelt på ni brønnbåter. Fartøyene opererer i Norge, Chile, Skottland, Island og på både øst- og vestkysten av Canada.