Det skriver selskapet i en pressemelding.

– Dette har vært en reise for meg. Jeg har fått være med på å skapt en arbeidsplass som har sikret tilflytting til øya og som har vært hjemmet for mange gjennom årenes løp, uttaler Andreassen i pressemeldingen.

Nytt nyhetsbrev!
Nå kan du abonnere på nyhetsbrevet vårt om Arbeidsliv, og få journalist Joar Vatlestad sine nyhetsbrev rett i innboksen annenhver uke.

– Beslutningen føles riktig

Andreassen åpnet dørene til lakseslakteriet for første gang i 1993, og har siden den tid vært med på å lede utviklingen både på tettstedet og anlegget frem til i dag. Nå går veien videre for Andreassen, som får en ny rolle i bedriften.

– Beslutningen føles riktig, og har vært i bakhodet en stund. I fjor åpnet vi nye Salten N950 på Sørarnøy, og tidspunktet for å gi stafettpinnen videre er perfekt. Likevel kommer jeg til å fortsette i stillingen til riktig person er på plass, uttaler Andreassen.

Salten N950 sett fra sjøsiden. Foto: Salten Aqua AS

Hjørnesteinsbedriften med om lag 40 ansatte kunne i fjor høst markere åpningen av nye Salten N950 på Sørarnøy. Utbyggingen hadde en investeringskostnad på rundt 400 millioner kroner.

– Fra øya vår har det gått flere millioner måltider ut til hele verden, og dette er noe vi skal være stolt av, uttaler Andreassen.

-Vi ønsker å takke Johan Edvard for lang og tro tjeneste. I tillegg til å lede produksjonen på lakseslakteriet, har han gjort en formidabel jobb med å skape gode forhold for de som har flyttet til hit. Innsatsen har hatt store ringvirkninger både lokalt og for hele verdikjeden vår, uttaler Jarle Solemdal, styreleder i Salten N950 og administrerende direktør i morselskapet Salten Aqua, i pressemeldingen.

Jarle Solemdal, administrerende direktør i Salten Aqua og styreleder i Salten N950. Foto: Rune Nilsen

Går inn i en ny rolle

Andreassen går over i en ny rolle i selskapet, og bistår i jakten etter en etterfølger. Det nye lakseslakteriet står ferdig, men selskapet har flere pågående utviklingsprosjekter. For Andreassen vil ansettelsen av en ny daglig leder frigjøre tid til å kunne videreutvikle andre deler av virksomheten, skriver selskapet i pressemeldingen.

– Det er litt spesielt i dag å kun ha én arbeidsplass på cv-en, men det kommer ikke til å endre seg nå heller. Vi har mange prosjekter som krever tid og innsikt, og for meg har alltid hovedfokuset vært på videreutvikling, uttaler Andreassen.

Selskapet har begynt å lete etter nye kandidater til jobben.

Vet du om andre som har skiftet jobb?

Har du selv skiftet jobb, eller vet om andre som har gjort det, og som er relevant for Intrafish å omtale? Eller har du innspill til saker om arbeidsliv vi burde ta tak i? Ta kontakt med vår arbeidslivsjournalist Joar Vatlestad på epost joar.vatlestad@intrafish.no.