Magnus Fagertun er ansatt i en nyopprettet stilling som IT-direktør i Brødrene Karlsen konsernet, skriver selskapet i en pressemelding. Fagertun har jobbet i 15 år i IT-bransjen i Oslo, de siste årene i Google Cloud. Nå skifter han beite fra Aker Brygge til konsernets hovedkontor på Husøy i Senja. Fagertun er utdannet dataingeniør fra Høgskolen i Narvik.

– Jeg er fra Nordreisa, men har bodd sørpå siden 2006. Familien har ønsket å flytte nordover, men jeg har ikke aktivt søkt etter noe. Da denne muligheten dukket opp så var det interessant, sier Fagertun til Intrafish.

Nytt nyhetsbrev!
Nå kan du abonnere på nyhetsbrevet vårt om Arbeidsliv, og få journalist Joar Vatlestad sine nyhetsbrev rett i innboksen annenhver uke.

Fagertun sier at jobben han har nå skiller seg en del fra jobben han begynner på i februar.

– Men jeg har jobbet med produksjon tidligere, blant annet en solcellefabrikk. Jeg håper at jeg kan ta med meg litt nye perspektiver på ting. Jeg har jobbet mye med oppstartsbedrifter i Oslo og sett hvordan andre jobber. Det er noe jeg ønsker å ta med meg inn i fiskerinæringen, sier Fagertun, som allerede har ordnet seg plass å bo nordpå.

– Godt rustet

– Vi er svært glad for å ha landet en slik kapasitet i vårt system. Vi har tro på at de som kan ta ny teknologi i bruk og utnytte fordelen med bruk og analyse av eksisterende data vil bli vinnerne i fremtidens sjømatnæring. Når vi har fått Magnus med på vårt lag, er vi godt rustet for å møte de utfordringer som kommer i den mest spennende næringen som finnes i Norge – sjømatnæringen. Når unge høyt utdannede personer tar med familie og flytter fra Oslo til Husøy viser det at potensialet og attraktiviteten til næringen er enorm, sier Rita Karlsen, administrerende direktør i Brødrene Karlsen Holding, i pressemeldingen.

Fagertun tiltrer stillingen i februar 2022.

– Sjømatnæringen er inne i en rivende utvikling og jeg er imponert over jobben Rita og hele Brødrene Karlsen har gjort for å utvikle et bærekraftig konsern med mange ben å stå på. Jeg gleder meg til å flytte nordover igjen og tar med meg inspirasjon fra min tid i Google som vil løfte den digitale satsingen fremover, uttaler Fagertun i pressemeldingen.

Brødrene Karlsen konsernet er et helintegrert selskap på hvitfisk og laks. Brødrene Karlsen AS, Flakstadvåg Laks AS og Akvafarm AS utgjør kjernevirksomhetene i konsernet. Konsernet har også betydelige eierandeler i fiskebåt gjennom ulike kystrederi, egen brønnbåt, og slakteri.