Skretting har ansatt Charlie Granfelt som global leder for lukkede akvakultursystem, skriver selskapet i en pressemelding.

– Jeg er glad for å jobbe med det eksisterende globale teamet som jobber i Skretting for å levere det beste verditilbudet til kundene våre i dette segmentet. Vi mobiliserer vår globale kompetanse, og organiserer oss for å møte markedsbehovene på en måte som er strukturert og effektiv, sier Granfelt i pressemeldingen.

Stillingen hans er ikke begrenset til laksesektoren eller RAS, skriver Skretting.

– Selv om oppdrettslaks dominerer i RAS for øyeblikket, ser vi også at andre arter som reker, kingfish, barramundi, tilapia og steinbit viser tegn til å gå inn i ny teknologi for å komplementere tradisjonell oppdrett. Dette styrker vår drivkraft ytterligere, siden vi er et globalt selskap og vi kan forplikte oss lokalt til prosjekter enten de er lokalisert i Japan, USA, Kina eller Europa, sier Granfelt.

Nytt nyhetsbrev!
Nå kan du abonnere på nyhetsbrevet vårt om Arbeidsliv, og få journalist Joar Vatlestad sine nyhetsbrev rett i innboksen annenhver uke.

Jobbet 12 år i selskapet

Granfelt kommer til Skrettings hovedkontor med over 30 års erfaring innen salg og markedsføring, inkludert over 20 år i ledende stillinger, inkludert fotballdirektør og som styremedlem. Han har jobbet for Skretting i 12 år, åtte som salgsdirektør i Norge og fire år som daglig leder i Skretting Frankrike. Han studerte ved London School of Economics.

– Hvis vi vil sikre at det er nok sjømat til å møte en stadig økende etterspørsel, er vår industri og ny teknologi avgjørende. Hos Skretting omfavner vi alle nye metoder for å sikre at vi kan fortsette å møte etterspørselen på en bærekraftig måte. Utviklingen av landbaserte og lukkede systemer er et viktig strategisk område for Skretting fremover, og jeg er glad for å ha Charlie om bord i det globale hovedkontoret for å sikre at vi oppfyller ambisjonene våre sammen med kundene våre, sier Skretting-sjef Therese Log Bergjord.

Skretting leverer fôrløsninger til oppdrettsnæringen og har produksjonsfasiliteter i 19 land på fem kontinent. Selskapet produserer årlig mer enn to millioner tonn fôr, og har hovedkontor i Stavanger. Skretting er akvakulturdivisjonen til selskapet Nutreco.