Atle Eide er valgt som styreleder, skriver Scale AQ i en pressemelding. Eide har en lang internasjonal lederkarriere, blant annet ledet han som administrerende direktør etableringen av dagens Mowi, sammen med John Fredriksen og Tor Olav Trøim. Eide har også vært administrerende direktør i Hydro Seafood og Skretting (Norden) og administrerende direktør i Kverneland Group.

De siste 12 årene har Eide vært partner i landets største investeringsselskap Hitecvision. Eide sitter også i styret i flere industriselskap innenfor og utenfor sjømatindustrien; herunder Kontali, sjømatselskapet Insula, industriselskapet Moreld SalmarAkerOcean og Sjømat Norge.

Fire styremedlemmer og en observatør

I det nye styret sitter også fire medlemmer og en observatør.

Tor Jakob Ramsøy er grunnlegger og administrerende direktør i Arundo, et av landets ledende miljøer innen industriell digitalisering. Tidligere har Ramsøy en lang karriere som partner i det amerikanske konsulentselskapet McKinsey & Company i Norge og internasjonalt.

Trine Danielsen kommer fra rollen som statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet og er tidligere ordfører. Danielsen er i dag administrerende direktør og medeier i Blue Planet Academy, et digitalt selskap som bygger læringsplattformer inn mot den globale havbruksnæringen. Danielsen har omfattende operativ oppdrettserfaring fra blant annet Marine Harvest – CAC AS, Ewos og internasjonalt fra Timar Group i Portugal og Spania. Danielsens styreerfaring omfatter selskaper både innen oppdrett av laks og tilapia.

Morten Grongstad er i dag leder og investor i eiendomsselskapet GF Gruppen. Han jobber også som aktiv eier inn mot selskaper i entreprenørbransjen. Før Grongstad startet egen virksomhet, hadde han rollen som konsernsjef i børsnoterte AF-gruppen. Før det har Grongstad erfaring fra blant annet Orkla og McKinsey. Grongstad sitter som styreleder og medlem i flere industriselskaper.

Gunnhild Thorsen er i det daglige produksjonsdirektør hos Stokke AS, hvor hun er ansvarlig for produksjonen som forgår globalt hos utvalgte partnere, samt den strategiske anskaffelsesprosessen. Thorsen har vært sentral i ledelsen i Stokkegruppen i en årrekke, og har i tidligere lederstillinger også hatt ansvaret for produktutviklingsfunksjonen. Før hun kom til Stokkegruppen, var Thorsen kvalitetsansvarlig i industriselskapet Hoerbiger i Tyskland.

Geir Furberg er valgt inn som observatør. Furberg har en lang karriere innen norsk oppdrettsnæring og har blant annet vært gründer og leder i Aqualine. I tillegg har Furberg en omfattende operasjonell praksis fra oppdrettsnæringen i Norge. Han er i dag medlem av Scale AQ sin ledergruppe, samt en av medeierne i selskapet.

ScaleAQ er en global leverandør av utstyr og løsninger til havbruksindustrien, med kunder i over 40 land. Selskapet har 40 års erfaring fra bransjen, og kontorer i Norge, Skottland, Polen, Island, Chile, Canada, Tasmania og Vietnam.