Hver måned blir det skrevet saker eller sendt ut pressemeldinger om jobbskifter i ulike deler av næringen. Her er en oversikt over jobbskifter og styreendringer omtalt i IntraFish i august:

Kenneth Karlsen har tatt over som daglig leder i Akvafarm AS. Han har gått i fotsporene til Odd-Steinar Olsen, som har hatt rollen som daglig leder i over 35 år.

– Heldigvis så fortsetter han. Odd-Steinar går bare over i en litt annen stilling. Vi liker å kalle ham vaktmesteren, sa Karlsen til IntraFish tidligere i måneden.

Karlsen har vært driftsleder på anlegget i Dyrøy siden 2005, og har jobbet i selskapet siden 2003.

– Jeg er godt kjent med bedriften og folkene her, så jeg tror det skal gå fint. Det er Odd-Steinar som har lært meg opp, uttalte Karlsen.

Et knapt år etter at Alexander Johnsen flyttet til Gratangen og ble produksjonsleder i Astafjord Slakteri, blir han daglig leder i samme selskap. Han tar over jobben etter Kjell Arne Andersen.

– Det har vært lærerikt, vil jeg si. Kjell Arne skal etter hvert pensjonere seg, men han har diverse prosjekt her som han skal holde på med fremover, sa Johnsen til IntraFish om forfremmelsen.

Vet du om andre som har skiftet jobb?

Har du selv skiftet jobb den siste måneden, eller vet om andre som har gjort det, og som er relevant for IntraFish å omtale? Eller har du innspill til saker om arbeidsliv vi burde ta tak i? Ta kontakt med vår arbeidslivsjournalist Joar Vatlestad på epost joar.vatlestad@intrafish.no.

Ansatte sin første i Norge

Solveig Willis har startet som FoU- og stamfiskansvarlig i Svanøy Havbruk. Willis kom fra stillingen som kvalitets- og HMS-ansvarlig hos Evoy AS, men har tidligere vært driftsleder hos Svanøy.

Solveig Willis ansatt FOU og stamfiskansvarlig Svanøy Havbruk. Foto: Svanøy Havbruk

– For meg er ringen sluttet. Jeg har hatt noen givende år hos konsulent- og leverandørindustrien til oppdrettsnæringen. Nå var det på tide å komme tilbake og jobbe nærmere merdkanten, og med fokus på fisken. Svanøy Havbruk er et innovativt selskap, og jeg har med spenning fulgt med på utviklingen i selskapet. Jeg gleder meg veldig til å være med å bidra til å utvikle selskapet videre, og samtidig prøve nye oppgaver og utfordringer, uttalte Willis i en pressemelding.

CM Aqua technologies har ansatt sin første person i Norge. Stian A. Narjord kom fra Servi AS og startet som salgssjef og kundeansvarlig i Norge i starten av august.

– Det gleder meg at Stian har valgt å komme til oss i CM Aqua technologies, og ser frem til mange års samarbeid, sier direktør Camilla Cetinkaya i en pressemelding.

Ansatte lokal driftsleder

Øyvind J. Brevik har gått fra Cermaq til Benchmark Genetics. Der skal Brevik jobbe som leder for fiskehelse laks, med ansvar for fiskehelse og -velferd i alle de globale produksjonsenhetene tilknyttet Benchmark Genetics sine avlsprogrammer for atlantisk laks.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på de nye oppgavene i Benchmark Genetics. Det blir spennende å få jobbe med fiskehelse og -velferd i et rogn-til-rogn perspektiv innen verdensledende avlsprogrammer for atlantisk laks, sier Øyvind Brevik i en pressemelding.

Ine Meland er ansatt som ny driftsleder Namdal Rensefisk AS. Foto: Privat

Namdal Rensefisk har ansatt Ine Meland som ny driftsleder. Hun kommer fra stillingen som overingeniør ved fakultetet for biovitenskap og akvakultur i Bodø, og tar over for Ole Martin Løfsnæs.

– Vi gleder oss veldig til å få henne på plass. Hun er jo herfra og kjenner folket godt, og har vært ute og studert en stund og fått en god utdannelse, sa daglig leder Geir Tore Olsen til IntraFish tidligere i måneden.

Lars Klungreseth og Martin Gregersen er hentet til Servi Group sin nye satsing innen havbruk. Ingen av dem var på utkikk etter ny jobb, men klarte ikke å takke nei.

– De har sterke eiere i ryggen i Ferd, og da jeg ble presentert for hva de tenker, strategien og veien videre så synes jeg det virket veldig spennende. Tilbudet var for godt til å la passere, sa Klungreseth til IntraFish.

To nyansatte i Bergen

Salten N950 har ansatt Thomas Elverum som ny produksjonsleder. Lakseslakteriet nærmer seg ferdigstillelse, og bedriftens ansatte forbereder seg til første slaktedag i 2021.

– Det er spennende å komme inn på dette tidspunktet. Det er mye som skal på plass før oppstart. Vi flyttet hit forrige måned, og inn i ny bolig knapt en kilometer unna anlegget, med skole for barna knappe 500 meter fra innkjørselen, uttalte Elverum i en pressemelding.

Norconsult har ansatt to nye i Bergen. Odd-Steffen Garvik er ansatt som forretningsutvikler akvakultur og Tor-Arne Helle er ansatt som prosjektleder akvakultur.

– Ansettelsene av Helle og Garvik i Bergen er en del av Norconsults langsiktige strategi innen akvakultur. Med deres bakgrunn og kompetanse utfyller de et behov, og de har et sterkt ønske om å styrke den innsatsen som gjøres fra Bergenskontoret og i Region Vest, sa markedssjef for akvakultur i Norconsult, Bart Kriens, i en pressemelding.

Odd-Steffen Garvik og Tor-Arne Helle er ansatt i Norconsult. Foto: Norconsult

– Mange gode søkere

Skretting Norge har opprettet en ny stilling som kommersiell direktør for landbasert og lukkede anlegg. Der har selskapet ansatt Truls Dahl, som kom fra stillingen som global forretningsutvikler for helse- og spesialfôr i samme selskap.

– Skretting har alltid hatt en sterk posisjon i det landbaserte segmentet for smoltproduksjon. Vi ser at det er stor aktivitet i Norge både for økt postsmoltproduksjon og for full produksjonssyklus på land. Mye av dette er basert på RAS-teknologi, men det er også flere spennende prosjekter som bruker gjennomstrømming. Vi skal bruke vår kunnskap og erfaring fra settefiskområdet og fra vår dominerende posisjon som samarbeidspartner for internasjonale RAS-prosjekter, for å støtte opp under denne teknologiutviklingen, sa Dahl i en pressemelding.

Oceanize har ansatt FoU-prosjektlederne Trude Giskås og Tormod Steen. Selskapet meldte også at Sintef har rekruttert Helene Øyangen Lindberg fra Oceanize. I tillegg har Oceanize ansatt Mari Janne Støle og Geir Emil Westrum på marked.

– Vi hadde mange gode søkere, noe som viser at vi er et attraktivt sted å jobbe. Trude og Tormod skilte seg positivt ut, og bringer til bords den kompetansen vi behøver for å løfte oss opp på et nytt nivå når vi nå øker satsingen vår, uttalte daglig leder Øyvind Sandnes i en pressemelding.

Ny avdeling og nye ansatte

Akva Group starter egen serviceavdeling og har ansatt to nye, Sebastian Strauch og Tomas Mosquera.

– Vi er kjempefornøyde. Snakk om fremoverlente gutter vi har fått inn. De brenner for næringen og er opptatte av detaljene, uttalte Tømmerås til IntraFish.

Åkerblå ansetter Solveig Skjei Knudtsen som seniorrådgiver. Hun kommer fra stillingen som leder for fiskehelse og FoU hos Aqua Kompetanse.

– Jeg gleder meg til å bli kjent med mine nye kolleger i Åkerblå. Med godt samarbeid på tvers i en så stor og offensiv bedrift som Åkerblå, ligger alle muligheter åpne for å bidra til videre vekst og utvikling i havbruksnæringen, sa Knudtsen i en pressemelding.

Mowi deler Region Midt i to, som skal ledes av Olaf Skjærvik. Han kommer fra en stilling som regionleder i Salmar.

– Jeg har alltid hatt stor interesse for matproduksjon, og jeg synes det er veldig motiverende å jobbe i et selskap som produserer sunn og bærekraftig mat til hele verden. Jobben i Mowi blir en spennende utfordring, og jeg ser nå frem til å møte nye kolleger. Jeg drives av å se positiv utvikling hos de jeg jobber med, og jeg blir stolt når vi sammen leverer gode resultater, uttalte Skjærvik i en pressemelding.

To styreendringer

Den tidligere konsernsjefen i Equinor, Eldar Sætre, blir ny styreleder i Vartdal Plast.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på denne oppgaven sammen med engasjerte eiere og et sterkt team. Selskapet har et solid ståsted og de aller beste forutsetninger for å utvikle seg videre i en bærekraftig retning, i takt med kundenes og samfunnets behov og forventninger, uttalte Sætre i en pressemelding.

Ifølge en meldt styreendring er Coasts finansdirektør, Jan Fjellkårstad, ute av Blom-styret, mens advokat Grunde Bruland, som er partner ved Wikborg Reins bergenskontor, ny i styret.