Hver måned blir det skrevet saker eller sendt ut pressemeldinger om jobbskifter i ulike deler av næringen. Her er en oversikt over jobbskifter omtalt i IntraFish i juli:

Spesialiserer seg på akvaponi

Børge Søraas har gitt seg i ScaleAQ, et internasjonalt selskap som leverer teknologi og utstyr innen akvakultur, og knyttet seg til MoreFish gjennom sitt eget konsulentselskap. MoreFish er et rådgivningsselskap innen akvakulturindustrien med hovedvekt på landbaserte oppdrettssystemer.

– Jeg har over lengre tid hatt en spesiell interesse for akvaponi, og ser frem til å bruke mer tid og å kunne spesialisere meg på det, uttalte Søraas, som skal kombinere konsulentjobben med egne prosjekter.

Produksjonssystemet akvaponi er et konsept der for eksempel fisk, kreps eller reker produseres i tilknytning til et system med planteproduksjon, ifølge NMBU.

– Det å kombinere fiske- og planteproduksjon, og det bærekraftige i akvaponi, interesserer meg og er veldig i tiden, sa Søraas til IntraFish.

Sturla Fossen Jakobsen er blitt ansatt ved Aquastructures AS sitt kontor i Tromsø. Jakobsen er utdannet ingeniør fra UIT og har flere års erfaring som driftstekniker i området rundt Senja.

– Etter stor pågang i Nord-Norge har vi ansatt en ingeniør som kan bistå Magnus Nygaard som allerede er etablert som inspektør på vårt kontor i Kystens hus i Tromsø, skrev selskapet i en pressemelding.

Fra hestesport til RAS-biologi

Arild Aarvik blir rådgiver i konsulentselskapet Seafood People.

– Seafood People utvider porteføljen innen næringsrådgivning til internasjonale kunder, der Aarvik vil bidra med kunnskapen sin om hvitfiskindustrien, entreprenørkompetanse, politisk og strategisk ekspertise, forhandlingsferdigheter og hans relasjoner i industrien, uttalte Thomas Bakke, daglig leder i Seafood People, i en pressemelding.

Vet du om andre som har skiftet jobb?

Har du selv skiftet jobb, eller vet om andre som har gjort det, og som er relevant for Intrafish å omtale? Eller har du innspill til saker om arbeidsliv vi burde ta tak i? Ta kontakt med vår arbeidslivsjournalist Joar Vatlestad på epost joar.vatlestad@intrafish.no.

Interessen for hestesport førte Maia Langøy Eggen videre inn i dyrevelferd og jobb som fagansvarlig for RAS-biologi på smoltanlegget til Salten Aqua i Breivik.

– Jeg får være med på å produsere sunn og økologisk norsk laks, og selv om dette er nytt for meg så tror jeg dette kommer til å gå bra, og kommer til å bli veldig spennende, uttalte Eggen i en pressemelding.

– Morsomt å begynne på nytt

Stine Akselsen tar over jobben etter Sverre Johansen som direktør for industri- og handel i Sjømat Norge.

– Vi har et sterkt team og svært kyndige fagmedarbeidere i avdelingen. Det at vi har såpass dyktige kollegaer gjorde det lettere å takke ja til denne stillingen, sa Stine Akselsen i en pressemelding.

Knut-Ivar Bakken har fått ny jobb i Sparebanken 1 Markets. Der skal Bakken gjøre det samme han gjorde i Danske Bank – jobbe som finansanalytiker med ansvar for sjømatnæringen.

– Det er morsomt å begynne på nytt. Jeg opplever at Sparebank 1 Markets er på ballen på sjømat, og har mange flinke folk, sa Bakken om sin nye jobb.