Hver måned blir det skrevet saker eller sendt ut pressemeldinger om jobbskifter i ulike deler av næringen. Listen for juni finner du her.

Under følger en oversikt over jobbskifter og styreendringer omtalt i IntraFish i juli:

Trud Berg er tilsatt som ny kommunikasjonsansvarlig i Nova Sea. Hun tiltrer stillingen 1. oktober og kommer fra stillingen som leder av Stormen bibliotek i Bodø.

– Det blir enormt spennende, men jeg har en veldig ydmyk tilnærming til at jeg skal inn i ledelsen. Det var jeg faktisk ikke klar over da jeg søkte, men det var en hyggelig overraskelse og gjorde stillingen enda mer attraktiv, sa Berg til Intrafish.

Berg tar over etter Anette Davidsen, som i mai ble ansatt som politisk rådgiver for fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Arbeiderpartiet).

Nytt nyhetsbrev!
Nå kan du abonnere på nyhetsbrevet vårt om Arbeidsliv, og få journalist Joar Vatlestad sine nyhetsbrev rett i innboksen annenhver uke.

– Naturlig for meg å overlate styringen

1. august gikk Roger Hofseth av som toppsjef for Hofseth Biocare. Han skal fortsette som sjef for Hofseth International, selskapet som driver foredling av laks og ørret i Møre og Romsdal. Han planlegger også å gå inn i styret til Hofseth Biocare.

– De seneste fem årene har jeg hatt gleden av å lede Hofseth Biocare. Selskapet utvikler seg og tar nye steg samtidig som det er en veldig sterk utvikling i Hofseth International som vil være viktig for Hofseth Biocare. Det er naturlig for meg å overlate styringen til Jon som kan konsentrere seg fullt og helt og Hofseth Biocare, uttalte Hofseth i en melding.

Finansdirektør Jon Olav Ødegård tar over jobben som toppsjef i Hofseth Biocare.

– Vi fortsetter fremgangen med å utvikle høykvalitetsprodukter med lipider, proteiner og kalsium fra fersk avskjær fra laks, uttalte Ødegård i meldingen.

Finansdirektør Jon Olav Ødegård tar over jobben som toppsjef i Hofseth Biocare. Foto: Arkivfoto Anders Furuset

Fra Skottland til Canada

Mowi Canada East har utnevnt lakseindustriveteranen Gideon Pringle som administrerende direktør.

Pringle, som tidligere jobbet som drifts- og oppdrettsdirektør i Mowi Skottland, vil erstatte Alan Cook som har kunngjort at han har gått videre fra rollen etter to år.

Pringle uttalte at både Mowi Canada East og Mowi Skottland deler mange av de samme oppdrettsutfordringene. Dette inkluderer ekstreme kystvanntemperaturer.

– I løpet av min tid i akvakultursektoren har jeg innsett at det ikke er noen enkel formel for hvordan man oppdretter laks – de kan oppdrettes på mange forskjellige måter, like vellykket, uttalte Pringle.

Richard Dundas hadde jobbtilbud flere måneder før han var ferdig med bachelorgraden i logistikk. Nå jobber han som logistikktrainee i Polar Quality i Bodø. Dette er Dundas sin første jobb innen sjømat.

– Det er en viktig næring i Nord-Norge, og mange snakker om at de trives i slike bedrifter. Laksen er jo som nordnorsk olje, sa Dundas til Intrafish.

Slutter i selskapet han var med å starte

Nordic Aquafarms-grunnlegger Erik Heim, som også leder selskapets virksomhet i USA, har forlatt selskapet. Det gjør også kommersiell direktør Marianne Næss, melder Heim i et innlegg på Linkedin.

– Selskapets lakseprosjekt i Maine hadde alle tillatelsene klar i 2021, etter en virkelig krevende jobb, og er nå klar for de neste stegene, skrev Heim i innlegget.

Bendik Søvegjarto gir seg som daglig leder i Bluegrove. Foto: Arkivfoto Anders Furuset

Daglig leder i Salmon Brands, Emil Rognstad Østenfor, er konstituert som kommersiell direktør. Den stillingen vil han ha frem til posisjonen er fylt permanent. Dette skjer i forbindelse med en omorganisering i Bremnes Seashore sine salgsselskaper.

– Nå oppretter vi stillingen som kommersiell direktør i konsernet. Kommersiell direktør skal lede salgsselskapene Sjór og Salmon Brands, samtidig som stillingen er ansvarlig for utviklingen av salgs- og markedsstrategien vår. Salmon Brands og Sjór vil fortsette som sjølvstendige selskap, mens vi oppretter en felles ledergruppe for markedsarbeidet, skriver selskapet i meldingen.

Bendik Søvegjarto er ferdig som daglig leder i teknologiselskapet Bluegrove, og slutter helt i selskapet han var med å starte i 2014.

– Jeg er veldig stort over suksessen Bluegrove har hatt så langt. Da vi startet opp, visste vi ikke hvordan ting ville utvikle seg. I dag bruker noen av verdens største lakseoppdrettere fôrløsningene vi har utviklet på daglig basis for å optimalisere produksjonen sin, uttalte Søvegjarto i en pressemelding.

Endringer i styrer

Nordic Halibut har gjort flere styreendringer. Jan Erik Sivertsen har gått av som styreleder i oppdrettsselskapet og er nå ordinært styremedlem.

Vegard Gjerde, som har sittet i styret siden 2020, er valgt som leder. Han jobber i investeringsselskapet Kontrari, hvor Sivertsen er daglig leder.

Fra det forrige styret går Olav Kristian Falnes, Knut Nesse og Odd Lorentz Strøm ut. Inn kommer Aino Olaisen, som er styreleder i Nova Sea, og Birthe Lepsøe, som er daglig leder og styreleder i rådgivningsselskapet Cebima AS.

Bjørn Andreas Krane, som har vært styreleder i Kvarøy Fiskeoppdrett, er gått helt ut av styret. Gjermund Olsen, som tidligere var styremedlem i Kvarøy Fiskeoppdrett, rykker opp, og er nå styreleder. Ida Knutsen kommer inn som nytt styremedlem.