Hver måned blir det skrevet saker eller sendt ut pressemeldinger om jobbskifter i ulike deler av næringen. Her er en oversikt over jobbskifter og styreendringer omtalt i IntraFish i september:

Vet du om andre som har skiftet jobb?

Har du selv skiftet jobb, eller vet om andre som har gjort det, og som er relevant for Intrafish å omtale? Eller har du innspill til saker om arbeidsliv vi burde ta tak i? Ta kontakt med vår arbeidslivsjournalist Joar Vatlestad på epost joar.vatlestad@intrafish.no.

Som nyutdannet statsviter fikk Lisa Nordøen (36) høre at det var «et utrolig godt arbeidsmiljø» i det som den gang var Fiskeri- og kystdepartementet. I tillegg fikk hun interesse for internasjonal fiskerikriminalitet.

– Jeg søkte absolutt alt av utlyste stillinger i departementet. Jeg kom kun på ett intervju, i kommunikasjonsavdelingen. Der fikk jeg et vikariat, og siden har jeg ikke sluppet taket, sier Nordøen til IntraFish.

Nå er hun ansatt som ny kommunikasjonssjef for fiskeri- og sjømatministeren, etter hun har vært konstituert i stillingen som har vært ubesatt siden Martine Røiseland sluttet tilbake i april.

– Dette er drømmejobben, noe det har vært i veldig mange år. Jeg er veldig stolt og glad over å ha fått denne jobben, sier Nordøen.

Victoria Braathen t.v. og Charlotte Rapp er nye i Sjømatrådets Norden-team. Foto: Sjømatrådet

– Stolt og glad

Charlotte Rapp og tidligere Kina-utsending Victoria Braathen blir en del av Sjømatrådets nye Norden-team. Rapp skal jobbe opp mot Sverige med base i Stockholm, mens Braathen skal ivareta det norske markedet med base i Oslo.

– Jeg er både stolt og glad for å kunne bidra til å øke interessen for og konsum av norsk sjømat. Gjennom et tett samarbeid med næringsaktører, andre partnere og kolleger håper jeg at Norden-teamet kan gi et løft for norsk sjømat i Norge og i Norden, uttaler Braathen.

Blue Ocean Technology AS, som driver med slambehandling i havbruk, har ansatt Simon Ansell som servicetekniker.

Dr. Tanja Schaffer er ansatt som konserndirektør for Hofseth Biocares Global Ingredients-divisjon, og administrerende direktør i HBC Switzerland GmbH, et datterselskap av Hofseth Biocare.

Store utbyggingsplaner

Anders Bjørkli (37) har gått fra jobben som salgsleder i Skretting til daglig leder i Neptun Settefisk. Selskapet skal i gang med en større utbygging.

– Det blir spennende. For Neptun sin del så er det ikke en ubetydelig utbygging. Det ble bygget ut i 2014 også, men dette blir i større skala, sier Bjørkli til IntraFish.

Tore Loktu er ansatt i Åkerblå AS innen tekniske tjenester etter å ha jobbet syv år for Fiskeridirektoratet Region Midt som seniorrådgiver og kontaktpunkt knyttet til teknisk standard på oppdrettsanlegg.

Lasse Falch Sortland flytter fra Cambridge til Trondheim for å jobbe som software-utvikler i Probotic.

– At den som passet profilen vår best var en bergenser, bosatt i utlandet og med internasjonal erfaring er jo litt ekstra stas, sier daglig leder Mikkel Pedersen.

Gründeren bak Front Marine, Jonny Sæterbø (52), har startet hos Norwell. Der jobber han som innkjøper og selger med kontorplass i Florø.

Ny finansdirektør

Landbasertselskapet Andfjord Salmon har ansatt Jostein Nilssen som ny prosjektdirektør. Nilsen har internasjonal erfaring som prosjektleder fra offshoreselskapet ConocoPhillips, og var inntil nylig prosjektdirektør hos Øksnes Entreprenør.

Åkerblå har ansatt Sigríður Gísladóttir som fiskehelsekonsulent på Island fra 1. desember.

– Vi ønsker å gjøre en positiv forskjell for fiskeoppdrett på Island. Derfor er vi meget tilfredse og stolte over at Sigríður har takket ja til stillingen, uttaler direktør Utland i Åkerblå Group, Arvid Strømmet.

Kenneth Meyer blir ny finansdirektør hos kveiteoppdretteren Nordic Halibut. Han tar over etter Odd Weidel, som har stått i stillingen midlertidig siden januar i år.

Cecilie Låhne (48) blir ny salgsdirektør for forretningsområdet Sea Based Nordic i Akva Group. Hun erstatter Hans-Øyvind Sagen, som skal over i en ny rolle som leder for kundeansvar i Akva Group.

Endúr har utnevnt Jeppe Raaholt som ny konsernsjef. Raaholt kommer fra en direktørstilling i BMO Entreprenør AS, et datterselskap av Endúr. Aleksander Rød vil overta Raaholts stilling i BMO.

Kjell-Børge Freiberg har tidligere vært olje- og energiminister og har vært ordfører i Hadsel kommune. Foto: Bent-Are Jensen

Avslutter politisk karriere

Kjell-Børge Freiberg går fra å være stortingspolitiker for Frp til å bli samfunnskontakt i Holmøy Maritime.

– Jeg har et langt liv bak meg i politikken som heltidspolitiker. Når det nye Stortinget trer sammen, avsluttes min politiske karriere. Jeg føler meg veldig klar for å ta fatt på nye oppgaver hos Holmøy Maritime AS, og det føles veldig tilfredsstillende å kunne få bidra i en bedrift som skaper verdier for mange, sier Freiberg.

Cato Myrstad (39) er ansatt som regionleder for Midt-Norge i Akva Group. Han har de tre siste årene jobbet som salgsansvarlig for AKVA group sitt Tromsø-kontor.

– Jeg kunne ikke annet enn å gripe muligheten når stillingen som regionleder for salg av sjøbaserte løsninger i AKVA group kom. AKVA group et fantastisk selskap å jobbe i med gode kolleger som virkelig brenner for jobben sin og som har lyst til å bidra til å utvikle næringen. Jeg ser frem til å bli kjent med nye og eksisterende kunder av AKVA group i Midt-Norge, sier Myrstad.

Adrian Antonsen er ansatt som konsulent i anvendt genetikk i Benchmark Genetics.

– Jeg gleder meg til å være en del av dette unike ekspertteamet som kontinuerlig og fremtidsrettet jobber med å forbedre bærekraften i havbruksnæringen. Min motivasjon er å kunne tilføre et nytt perspektiv på tjenestene som tilbys gjennom kompetansen og ferdighetene som jeg har tilegnet meg gjennom studiene og mastergraden, sier Antonsen om den nyopprettede stillingen.

Anders Næss er ansatt som prosjektleder i utvikling lukkede systemer, mens Kine Marhaug er ansatt som fiskehelseansvarlig i Fiizk.

– Fiizk har vært dyktige og fremoverlente i sin utvikling av løsninger og det blir spennende å bidra til videre teknologiutvikling sammen med mange flinke folk. Det har trigget ekstra at Fiizk har som mål å utvikle autonome merder, og nå ser vi også bred politisk vilje til etablering av kriterier og rammevilkår som passer godt til denne satsingen, sier Næss.

Marianne Bøe er nyansatt leder av arealavdeling i STIM. Foto: STIM

– Føles naturlig

Marianne Bøe har ledet arealseksjonen i Fiskeridirektoratet. Nå skal hun lede arealavdelingen i Stim.

– For en som har sittet på andre siden av bordet, så er det åpenbart at det er behov for denne typen kompetanse. Vår rolle blir å være en støtte for næringen i dialogen med det offentlige, og til syvende og sist bidra til at oppdretterne får tak i gode lokaliteter, eventuelt får endret eksisterende lokaliteter, sier Bøe.

Skretting har ansatt Jorge Diaz som direktør for bærekraft. Han tar over jobben etter Trygve Berg Lea.

Flatsetsund Engineering har ansatt Odd Jonas Rognskog salgsleder og Thomas Rendall Berg som ingeniør.

Roger Olsen (57) er ansatt i Troll Systems som teknisk sjef i nyopprettet stilling. Olsen har erfaring fra kjøretøy, som ligger i front når det kommer til teknologiutvikling og omstilling til elektrifisering

– Dette sammen med at bilene er blitt online datamaskiner på hjul, gjør at overgangen til Troll Systems sin produksjon og produktportefølje føles naturlig. Det nye for meg blir kanskje mer at kundene til Troll Systems i hovedsak driver med produksjon av mat i vann og at utstyret fra oss skal brukes til inspeksjon og vedlikehold under vann, sier Olsen.

Sluttet i jobben

Nordlaks er på utkikk etter ny finansdirektør. Årsaken er at Roger Mosand, som har jobbet i Nordlaks i 25 år, gir seg ved nyttår.

– Jeg kommer først og fremst til å savne alle folkene, sier Mosand.

Cristina Espejo har sluttet som HR-direktør i Atlantic Sapphire. Det samme har Dharma Rajeswaran, som takket for seg som stabssjef i Atlantic Sapphire tidligere i september.

___________________________________________________________________________________________________

Hold deg oppdatert om hva som skjer på arbeidslivsfronten i sjømatbransjen! Abonner på vårt nyhetsbrev her.