Det går fram av en børsmelding fra selskapet torsdag.

Avgangen kommer en dag etter at det ble kjent at selskapet er i brudd med sine lånebetingelser. Storkås ble ansatt januar i år.

Endur er bygget opp på restene av verftsgruppen Bergen Group, som senere har gjort flere oppkjøp innen maritim infrastruktur, deriblant oppdrett. I går falt aksjen kraftig da saken om brudd på lånebetingelsene ble kjent.

Styrelederen tar over midlertidig

Selskapet opplyser i børsmeldingen at selskapets styreleder, Pål Reiulf Olsen, tar over styringen inntil en ny administrerende direktør er på plass.

– Jeg ønsker å takke Hans Olav for innsatsen. Han har gjort mye bra. Han har ryddet mye i problembedriftene som har ligget i Endúr tidligere. Men i denne situasjonen har han måtte ta konsekvensen, sier Olsen til IntraFish.

Tirsdag ettermiddag, samme dag som selskapet la fram sitt kvartalsresultat, sendte selskapet ut en børsmelding om brudd på lånebetingelsene:

«Etter dagens publisering av resultatene for første halvår har selskapet blitt oppmerksom på at per 30. juni 2021 hadde selskapet ikke fullt ut oppfylt lånebetingelsene i obligasjonslånet om å opprettholde en gjeldsgrad på ikke mer enn 4,75,» opplyste Endur da.

Store endringer i selskapet

Selskapet eier blant annet Endjur Sjøstert, som produserer fôrflåter til laksenæringen. Det har nylig også kjøpt Artec Aqua, som leverer RAS-anlegg.

– Hvorfor har Storkås valgt å gå?

Endúr har kommet i skade ved å bryte ved enkelte betingelser i en låneavtale, noe som ble oppdaget for sent, sier styreleder Olsen til IntraFish.

– Hva er det som er brutt i låneavtalen?

– Det er forholdet mellom inntjening og gjeld. Det er en enkel brøk, sier Olsen.

Han forteller at selskapet har vært gjennom en periode med store forandringer, der flere selskaper er blitt kjøpt og andre er solgt og lagt ned.

– Samtidig er vi pliktige til å ha orden på proforma-regnskap. Det har ikke vært god nok kapasitet i regnskapsfunksjonen, men det er ikke akseptabelt. Dette er Hans Olavs ansvar, og han har dermed valgt å si opp, fortsetter han.

– Har dere bedt han om å gå, eller oppfordret ham til det?

– Han har valgt å gå selv, sier Olsen.

Om veien videre for selskapet sier styrelederen:

– Først og fremst vil jeg si at Endúr er et fantastisk selskap med spennende posisjoner og store muligheter. Det viktigste nå er å ta tak i lånebetingelsene, som er brutt. Det er førsteprioritet. Jeg vil vektlegge at selskapet står solid, og har god inntjening, sier han.