I en pressemelding tirsdag ettermiddag kommer det frem at Olav Andreas Ervik ønsker å trekke seg fra stillingen som sjef i Salmar Aker Ocean neste vår.

Årsaken er familiære årsaker, og ifølge selskapet blant annet grunnet pendling fra bosted i Vestvågøy i Lofoten.

– Styret har derfor iverksatt prosessen med å finne en ny toppleder for Salmar Aker Ocean. Ervik vil fortsette som rådgiver til selskapet. Styret respekterer Ervik sin beslutning, og setter pris på at han forsetter som en sentral ressurs for styret og ledelsen i Salmar Aker Ocean også etter han trer ut av sin nåværende stilling, skriver selskapet i meldingen.

– Ser frem til å bidra fra en ny posisjon

I pressemeldingen fra selskapet roser Salmar Erviks arbeid hittil, og peker på to vellykkede produksjonssykluser. Ervik kommenterer nyheten i samme pressemelding:

– Noe av det mest interessante og inspirerende man kan gjøre i denne næringen, er å ha en sentral rolle i utviklingen av havbasert oppdrett sammen med et kompetent og sterkt team. Hadde situasjonen tillatt det, skulle jeg gjerne fortsatt som CEO. Men nå ser jeg frem til å bidra fra en ny posisjon, uttaler Ervik.

Salmar Aker Ocean, som eies av Salmar og Aker, har ambisjoner om å bli en globalt ledende aktør innen offshore havbruk. I pressemeldingen opplyses det om at målet til Salmar Aker Ocean er å ha en produksjon på rundt 150.000 tonn innen utgangen av 2030.

Store ambisjoner

– Selskapet vil da være en av verdens største lakseprodusenter. På veien mot dette målet vil det bli skapt en helt ny forretningsmulighet for en norsk leverandørindustri i omstilling. Det vil kunne etableres tusenvis av industri- og ingeniørarbeidsplasser i Norge. Produksjonsmålet på 150 000 tonn er bare begynnelsen, uttaler styreleder Atle Eide i pressemeldingen.

Styrelederen forteller til IntraFish at en ny leder kan være på plass rundt sommerstid, og at rekrutteringsarbeidet allerede er i gang.

– Fenomenal jobb

– Skal Ervik jobbe som rådgiver permanent?

– Vi har en avtale om at han fortsetter med oss innenfor Salmar Aker Ocean, sier Eide til IntraFish.

– Tenker dere å rekruttere en ny sjef internt eller eksternt?

Styreleder Atle Eide. Foto: Salmar

– Jeg antar det blir ekstern rekruttering til den jobben, sier Eide.

Han skryter samtidig kraftig av Ervik:

– Han har gjort en fenomenal jobb. Så har det oppstått ting omkring hans private situasjon der han har behov for å være mer der han er flyttet til. Vi er ikke lei oss for at han må være mer hjemme, men det er leit at han ikke fortsetter. Det mener både jeg, Gustav (Witzøe, red. anm) og teamet, sier Eide.

– Tung industriell erfaring

I pressemeldingen beskriver styrelederen hvilken kompetanse de ønsker av en ny sjef i selskapet:

– På neste etappe skal det bygges et nytt, globalt industriselskap hvor Norge har en teknologisk, markedsmessig og operasjonell lederrolle internasjonalt. Vi jakter på en toppleder med tung industriell erfaring, og som tiltrekkes av det å skape noe helt nytt – i tett dialog med to av Norges mest kompetente og profesjonelle eiermiljøer, Salmar og Aker.