Anders Næss er ansatt som prosjektleder i utvikling lukkede systemer i Fiizk, skriver selskapet i en pressemelding.

Næss har mastergrad innen akvakultur fra NTNU/Sintef og får ansvar for utviklingsprosjektene på lukket merd. Næss har lang erfaring med produktutvikling innen havbruk fra ulike selskap. Han startet i sin tid Akvadesign AS, som senere skiftet navn til Akvafuture AS. Når Akvafuture nå satser som oppdrettsvirksomhet, ønsket Næss å utnytte sin kompetanse til ytterligere utvikling av lukkede anlegg.

– Fiizk har vært dyktige og fremoverlente i sin utvikling av løsninger og det blir spennende å bidra til videre teknologiutvikling sammen med mange flinke folk. Det har trigget ekstra at Fiizk har som mål å utvikle autonome merder, og nå ser vi også bred politisk vilje til etablering av kriterier og rammevilkår som passer godt til denne satsingen, sier Næss i pressemeldingen.

Anders Næss er ansatt som prosjektleder i utvikling lukkede systemer i Fiizk. Foto: Fiizk

Ny fiskehelseansvarlig

Kine Marhaug er ansatt som fiskehelseansvarlig i Fiizk. Marhaug er utdannet veterinær fra NMBU Veterinærhøgskolen i 2015. De siste fire årene har hun jobbet med fiskehelse og -velferd i Mattilsynet i Finnmark og fått en bred erfaring fra mange områder av næringen. Marhaug ser frem til nye utfordringer innen arbeid med helse og velferd i Fiizk, skriver selskapet i pressemeldingen.