Salmar's finansdirektør, Gunnar Nielsen, har meddelt selskapet at han ønsker å fratre sin stilling. Det skriver selskapet i en børsmelding fredag.

Nielsen har jobbet i Salmar siden april 2022.

– Gunnar har vært en meget god finansdirektør, så det er klart at det er veldig leit at han slutter. Vi har startet prosessen med å finne en erstatter for han, sier konsernsjef Linda Litlekalsøy Aase til Intrafish.

– Hvor lett er det å finne en god finansdirektør?

– Jeg vil tro at Salmar er et attraktivt selskap å jobbe for og at vi vil ha mange gode kandidater på blokken. Vi vil sørge for å ha en grundig prosess rundt det.

– Det er mye som skjer nå med forslag om grunnrente og kraftig børsfall. Hvordan er det å miste finansdirektøren sin i en sånn tid?

– Det er ikke perfekt timing. Men igjen, så er vi i gang med å få på plass en ny. Vi skal få en god løsning, både midlertidig og permanent.

Fortsetter ut 2022

Nielsen har lang erfaring fra en rekke lederstillinger innen sjømat, bank,
industri og revisjonsbransjen, og er for mange i bransjen kjent som tidligere finansdirektør i Bakkafrost fra 2014 til 2019.

Salmar skriver i meldingen at selskapet beklager Nielsens avgjørelse. Nielsen fortsetter i selskapet ut året 2022.

– Salmar ønsker å takke Nielsen for hans innsats og verdifulle bidrag som del av konsernledelsen i perioden han har vært ansatt, sier konsernsjef Linda Litlekalsøy Aase i meldingen.