Hver måned blir det skrevet saker eller sendt ut pressemeldinger om jobbskifter i ulike deler av næringen. Listen over hvem som skiftet jobb for januar finner du her.

Linda Litlekalsøy Aase gikk av som konsernsjef i Salmar i oktober 2022. Nå går bergenseren inn i Bremnes Seashore og blir konsernsjef der.

– Dette blir veldig spennende. Olav har bygget et fantastisk selskap og jeg gleder meg, skrev Aase i en sms til Intrafish. Hun tar over etter konsernsjef Olav Svendsen 1. november.

Visekonsernsjef i Bremnes Seashore-konsernet Einar Eide fråtrådde ved utgangen av februar.

– Etter 15 år i selskapet er det med vemod jeg går fra gode kolleger og et svært pennende sjømatkonsern. Jeg ser frem til å ta fatt på nye muligheter og er trygg på at Bremnes Seashore-konsernet er klar for nye steg i tiden fremover, uttalte Eide i en pressemelding.

Hold deg oppdatert!
Skreddersy varslene dine og følg med på hva som skjer i næringa.

Pensjonerer seg

Jan-Emil Johannessen, leder av Benchmark Genetics, fyller 63 år i april og har bestemt seg for å pensjonere seg. Det kan du lese mer om i dette fredagsintervjuet.

Geir Olav Melingen, som nå er kommersiell direktør for laks hos Benchmark, vil etterfølge Johannessen den 1. juni etter en overgangsperiode.

– Jeg er stolt av hva vi har fått bygget opp gjennom de ti årene jeg har vært i Benchmark. Jeg er også svært trygg på at Benchmark Genetics vil fortsette med å nå nye strategiske milepæler under Geir Olav Melingen sin ledelse, uttalte Johannessen i en pressemelding.

Even Hopland slutter som administrerende direktør i Sekkingstad. Foto: Pressefoto

Konsernsjef Even Hopland varslet styret i starten av januar om at han vil fratre sin stilling som konsernsjef i Sekkingstad-gruppen.

– Jeg vet ikke hva jeg skal drive med, men jeg har fulladede batterier klar til de som skulle ha bruk for meg, svarte Hopland Intrafish på spørsmål om hva som er planen videre.

Øyvind Løvdahl (46) er ansatt som ny administrerende direktør i Torghatten Aqua, hvor Paul Birger Torgnes har fungert i rollen de siste månedene.

– Det har vært imponerende å se utviklingen til Torghatten Aqua de siste årene. Jeg gleder meg til å lede et så spennende og fremoverlent selskap videre. Her kommer jeg virkelig til å få bruk for all min kunnskap og erfaring, uttalte Løvdahl i en pressemelding.

Tore Holvik blir ny sjømatutsending til Spania. Foto: Privat

Tar med familien til Madrid

Knut Elling Bråthen (53) er ansatt som daglig leder i Vevelstad Settefisk, den nye landbaserte storsatsingen til Aquaculture Innovation.

– Aquaculture Innovation er et virkelig fremoverlent selskap, som satser stort på ny teknologi, nye måter å jobbe på og bærekraftige løsninger for fiskeoppdrett. Jeg gleder meg veldig til å jobbe med dem og med dette enorme prosjektet, sa Knut Elling Bråthen i en pressemelding.

Norges sjømatråd har ansatt Tore Holvik (44) i stillingen som sjømatutsending til Spania. Holvik har inntil nylig vært ansvarlig for salg til oversjøiske markeder i Mowi.

– Jeg har stor erfaring og nettverk både i Norge og internasjonalt. Nå ser både min familie og jeg frem til å flytte til Madrid. Her skal jeg jobbe for å ytterlige utnytte det potensialet som norsk sjømat har mot det spanske markedet, sa Holvik.

Marianne Aag (25) er ansatt som fagansvarlig for RAS og vannkjemi hos Salten Smolt i Breivik.

– Det er et moderne anlegg, og arbeidsoppgavene passet godt med det jeg ville jobbe med. Utrolig godt å kunne få jobbe med det som man har spesialisert seg på i løpet av studiene. Likevel er ingen anlegg like, så kommer nok til å bruke litt tid på å sette meg inn i den tekniske delen til systemet, uttalte Aag i en pressemelding.

Gro Anita Fonnes Flaten blir daglig leder i Rådgivende Biologer. Foto: Høgskulen på Vestlandet

Prorektor blir sjef

Benedikt Hálfdanarson er ny daglig leder for Benchmark Genetics Iceland.

– Jeg har fulgt selskapet fra det var StofnFiskur til å bli den anerkjente genetikkleverandøren Benchmark Genetics Island, og det er med stor ydmykhet at jeg nå overtar ansvaret for å lede virksomheten fra Jonas, sa Hálfdanarson i en pressemelding. Jonas Jonasson skal konsentrere seg helhetlig om ledelse av produksjonen av stamfisk og rogn globalt.

1. mars tiltrådte Frank Eriksen som ny daglig leder i Watbots. Han kom fra stillingen som IT-sjef i Elop Technology.

– Det blir ordentlig gøy å kunne bruke all min erfaring fra tidligere arbeid med forsyningskjeder til gjennomføring, produksjon og skalering, så er dette hva jeg lever for, sa Eriksen.

Prorektor Gro Anita Fonnes Flaten ved Høgskulen på Vestlandet er ansatt som ny daglig leder i Rådgivende Biologer i Bergen.

– Dette er jo mitt fagområde, som jeg de siste årene ikke har hatt anledning til å jobbe så mye med. Da stillingen som daglig leder i Rådgivende Biologer dukket opp, følte jeg at dette var stillingen for meg, sa Flaten.

– Det er vemodig

Jørund Larsen har sluttet som driftssjef i Åkerblå AS for å bli fagsjef i Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering (FHF).

– Det er vemodig å skulle forlate mange fine folk i Åkerblå, men at jeg gleder meg til å jobbe med kunnskapsutvikling på vegne av hele bransjen i FH, sa Larsen.

Justin Kershaw blir ny seniorrådgiver i Aquabyte. De ti siste årene var Kershaw i Cargill med ansvar for informasjonsteknologi, teknologitransformasjon og Cargill Digital Labs.

– Jeg møtte vår grunnlegger Bryton Shang på en NASF konferanse i Bergen for noen år siden. Vi har holdt kontakten siden den gang, og jeg har fulgt Aquabytes fantastiske fremgang når det gjelder ny teknologi som løser komplekse utfordringer i havbruksnæringen. Det er inspirerende å kunne jobbe med flotte folk og teknologi som har til hensikt å endre hvordan vi positivt påvirker produksjonen av en kritisk kilde til sunn mat, for klodens snart 10 milliarder mennesker, uttalte Kershaw i en pressemelding.

Atle Eide er valgt som ny styreleder i Nordic Aqua Partners. Foto: Jan Willie Olsen

Flere kjente navn

Nordic Aqua Partners har hentet inn velkjente navn fra oppdrettsnæringen for å satse videre på landbasert oppdrett i Kina. Ragnar Joensen blir ny konsernsjef etter å ha vært arbeidende styreleder før. Inn kommer Atle Eide som ny styreleder. I tillegg blir Therese Log Bergjord og Aino Olaisen nye styremedlemmer.

– Vi forbereder organisasjonen for videre vekst, og med inkludering av de nye styremedlemmene så bringer vi om bord kompetanse og erfaring som vil bli veldig verdifull for utviklingen videre av selskapet. Alt handler om å bygge et sterkt lag, med evnen til å levere operasjonell fortreffelighet, sa Joensen i en pressemelding.