Lasse Falch Sortland er ansatt som software-utvikler i Probotic sin avdeling i Trondheim, skriver selskapet i en pressemelding.

Sortland har en mastergrad i kunstig intelligens og tok sin utdanning ved University of Essex. Han bor for øyeblikket i Cambridge, men flytter snart til Trondheim.

– Lasse tar med seg viktig kompetanse for oppbyggingen av vår Software-avdeling. Vi skal fortsette å bygge opp vår kompetanse på kunstig intelligens og maskinsyn. Det var mange kvalifiserte søkere med bred internasjonal bakgrunn. At den som passet profilen vår best var en bergenser, bosatt i utlandet og med internasjonal erfaring er jo litt ekstra stas. Lasse er allerede godt i gang med arbeidet og flytter snart til Trondheim, sier daglig leder Mikkel Pedersen i pressemeldingen.

Test på 500 meter

Med støtte fra ulike forskningsprosjekter utvikler Probotic AS autonome droner til havbruksnæringen som er styrt av kunstig intelligens, og som automatisk inspiserer og holder nøtene rene.

Probotic er inne i en omfattende testfase av teknologien. I pressemeldingen skriver selskapet at de vellykket har testet siste prototyp nede på 500 meters dyp. Dette var i forbindelse godkjenning av drone-plattformens egenskaper og robusthet ovenfor trykk.

Probotic har hovedkontor er i Narvik, med avdelingskontor i Trondheim. Probotic er en del av NORMS-konsernet. NORMS jobber for digitalisering og autonomisering av havrommet. Konsernet er involvert i flere utviklings- og forskningsprosjekter og leverer inspeksjonstjenester med bruk av ROV i hele Norge i tillegg til miljødata, dykkertjenester og fartøylogistikk.