Offisiell åpning skjer i morgen, 10. september, og det er fiskeri- og sjømatministeren som formelt skal åpne lakseslakteriet.

Med det settes punktum for et fire å langt arbeid med prosjektering, grunnarbeid og installasjoner for å få nytt og større lakteri på plass, en arbeidsplass som er viktig for den lille øykommunen Gildeskål utenfor Bodø.

Johan Edvard Andreassen. Foto: Salten Aqua AS

– Salten N950 kan bli en livsnerve for lokalsamfunnet vårt. Økt tilflytting, flere arbeidsplasser og mer aktivitet gir flere muligheter for øya vår og for de som bor her, uttaler daglig leder hos Salten N950 AS, Johan Edvard Andreassen, i en pressemelding om åpningen.

Han mener at det nye slakteriet allerede før åpningen har hatt positiv effekt på lokalsamfunnet på Sørarnøy, og viser til at Nordland fylkeskommune har besluttet å øke fergekapasiteten med femten avganger i uka fra Sørarnøy for å håndtere økt trafikk til og fra anlegget.

Økt kapasitet ved slakteriet gjør at det daglig vil gå om lag 20 vogntog med laks fra Sørarnøy.

– Samferdsel kommer til å være et voksende tema for oss fremover. Vi ønsker en fergerute som går direkte til Bodø. Bodø er en sentral havn, ikke bare for sjøfart, men også for tog, fly og videre foredling av laksen vår, uttaler Andreassen videre i meldingen.

Salten N950 AS sett fra sjøsiden. Foto: Salten Aqua AS

I tillegg til enklere adkomst til øya, har også skolen også merket effekten av utbyggingen. Tre nye barnefamilier har flyttet til Arnøya, som følge av nye ansettelser hos Salten N950 de siste seks månedene, går det fram av avmeldingen.

Salten N950 har på forhånd garantert bolig til de som kommer tilflyttende.

– Vi ønsker at folk skal bo her og trives, og vi gjør vårt for at alt er klart når vi får nye medarbeider, uansett om de kommer alene og eller med familie, opplyser Andreassen i meldingen.

Han kan også avsløre at det planlegges en større åpningsfest for anlegget til våren når situasjonen rundt koronaen forhåpentligvis har bedret seg.

___________________________________________________________________________________________________

Vil du lese gode saker om arbeidsliv? Nå lanserer vi et nytt nyhetsbrev som kommer to ganger i måneden. Her kan du melde deg på.