Linn Cecilie Moholt har takket ja til stillingen som ny digital direktør på Havforskningsinstituttet (HI), skriver HI på sine nettsider. Hun har sin første arbeidsdag på instituttet 1. mars.

– Jeg er ydmyk overfor den enorme kompetansen til mine kommende kolleger. HIs samfunnsoppdrag er veldig motiverende for meg. Jeg ser frem til å bidra til videre digitalisering av et så viktig område. Innsikt i data fra havet er avgjørende for å forstå klimaendringer, overfiske og forurensning; kunnskap vi trenger for å kunne arbeide for en bærekraftig fremtid. For meg er dette virkelig den perfekte jobben, uttaler Moholt, som blir sentral i ledergruppen.

– En nøkkelfaktor

Moholt går fra stillingen som seksjonsleder IKT i Bane Nor, og starter i HI 1. mars. Hun har tidligere hatt lederstillinger i Equinor og BIR, og før det ledet hun familieselskapet Karsten Moholt.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi nå får nyte godt av Linn Cecilies kompetanse og erfaring. Digitalisering er en nøkkelfaktor i så godt som alt omstillingsarbeidet vårt, og Linn Cecilie har en utdannings- og yrkesprofil som sikrer god fremdrift både internt og i de store strategiske satsingene våre. Hun er faglig oppdatert, har arbeidet i flere relevante sektorer og har en solid bakgrunn fra næringslivet, uttaler havforskningsdirektør Nils Gunnar Kvamstø.