Kristine Ødegård (36) er ansatt som kvalitetskoordinator hos Gigante Salmon Rødøy, og har flyttet fra Flakstad til Rødøy sammen med samboer og deres to barn, skriver selskapet i en pressemelding.

Ødegård er ansatt som kvalitetskoordinator hos Gigante Salmon Rødøy AS, som er lokalisert på Lille Indre Rosøym, og kom fra jobben som driftsleder i selskapet Silver-Seed AS.

Hun er selskapets første ansettelse, skriver Gigante Salmon Rødøy i pressemeldingen.

– Jeg kjente til personene bak bedriften, og det var en av grunnene til at jeg valgte å søke på stillingen. Jeg får nå være med i prosjekteringsfasen, noe som er meget spennende, uttaler Ødegård i pressemeldingen.

Nytt nyhetsbrev!
Nå kan du abonnere på nyhetsbrevet vårt om Arbeidsliv, og få journalist Joar Vatlestad sine nyhetsbrev rett i innboksen annenhver uke.

– Ung og faglig sterk person

Ødegård kommer opprinnelig fra Melbu på Hadseløya, i Hadsel kommune. Hennes første jobb i laksenæringen fikk hun på nordsiden av øya, på filetlinjen til Nordlaks Produkter AS, rett utenfor Stokmarknes. Etter et år med videreforedling, ville Ødegård begynne å jobbe med levende fisk.

Etter noen år på skolebenken og et tiår med praktisk erfaring fra næringen ble hun ansatt som biologisk ansvarlig hos Silver-Seed AS, settefiskanlegget til Ellingsen Seafood. Ett år ut i stillingen ble hun ansatt som driftsleder på det samme settefiskanlegget.

– Vi har sikret oss en ung og faglig sterk person med mange års erfaring fra næringen. Det er selvfølgelig veldig positivt for oss og lokalsamfunnet på Rødøy at hun kommer flyttende med hele familien, uttaler Helge Albertsen, daglig leder i Gigante Salmon, i pressemeldingen.

Helge Albertsen, daglig leder i Gigante Salmon. Foto: Gigante Salmon

Gigante Salmon Rødøy er et landbasert gjennomstrømmingsanlegg for oppdrett av laks. Byggearbeidet startet høsten 2021, og tar etter planen imot første fisk i anlegget høsten 2023.

– Ekstremt godt mottatt

Kristine Ødegård flyttet til Rødøya sammen med samboeren Frode Fredriksen (37) og deres to barn, Tor-Alvin (9) og Zakarias (6).

Rødøya i Rødøy kommune har ei befolkning på omtrent 140 fastboende.

– Vi ble ekstremt godt mottatt. Allerede første dag fikk barna besøk av de nye skolekameratene sine, og det er mange fritidstilbud her for dem. Det har gjort overgangen mye enklere. I og med at man bor på en øy så må innkjøp planlegges litt bedre, samtidig som man ikke mangler noe her. Trenger man hjelp med noe her så er det bare å spørre, uttaler Ødegård.