Håkon André Berg går av som administrerende direktør i Salmon Evolution, skriver selskapet i en børsmelding tirsdag morgen.

– Det har vært en sann glede å lede Salmon Evolution gjennom denne veldig spennende perioden, hvor vi har gått fra å være en liten oppstartsbedrift til et stort selskap med cirka 60 ansatte og global tilstedeværelse. Jeg mener bestemt at selskapet er i en unik posisjon, og dette har ikke vært en enkel avgjørelse å ta. Men på grunn av visse personlige familieforhold har jeg det kommet til den konklusjonen at det er det beste for min familie og selskapet er å trekke seg fra min stilling som administrerende direktør, uttaler Berg i børsmeldingen.

Dermed gir Berg seg før selskapet skal gjennomføre første slakt i det landbaserte anlegget, som selskapet forventer vil skje i starten av november.

Salmon Evolution
  • Har sitt landbaserte oppdrettsanlegg på Indre Harøy i Hustadvika kommune i Møre og Romsdal.
  • Byggingen startet våren 2020.
  • Det blir et av Europas største oppdrettsanlegg på land.
  • Oppdrettsanlegget skal bygges ut i tre faser.
  • Fase 1 var ferdig i 2022.
  • Produksjon på rundt 8000 tonn fisk i året med første fase.
  • Ferdig utbygd i tre faser skal gi 36.000 tonn fisk i året.
  • Selskapet satte ut sin første smolt i slutten av mars 2022.
  • I begynnelsen av november 2022 ble den første fisken slaktet og sendt til utvalgte kunder i inn- og utland.

– Spennende måneder foran oss

Berg vil være tilgjengelig for selskapet i en overgangsperiode, skriver Salmon Evolution i børsmeldingen. Nominasjonskomiteen i selskapet foreslår at Berg trer inn som styremedlem, noe Berg har takket ja til. Selskapet vil derfor snart kalle inn til ekstraordinær generalforsamling.

– Styret beklager at Håkon André Berg har bedt om avløsning fra hans stilling som administrerende direktør. Etter at han begynte i selskapet i 2019, har han vært sentral i å etablere Salmon Evolution som den globale frontløperen innen landbasert lakseoppdrett, uttaler Tore Tønseth i børsmeldingen.

– Samtidig er styret glad for å ha sikret kontinuitet med ansettelse av Trond Håkon Schaug-Pettersen som midlertidig administrerende direktør, som sammen med resten av ledergruppen og hele organisasjonen, sørger for at selskapet er meget godt rustet til å levere på både vår strategi og vår kommende milepæler, uttaler Tønseth.

Schaug-Pettersen ble ansatt som finansdirektør høsten 2020. Før det hadde han en lederrolle innen finans og forretningsutvikling i Hofseth International.

– Salmon Evolution er et fantastisk selskap med svært dyktige ansatte og en unik bedriftskultur. Vi har noen veldig spennende måneder foran oss, der vår første innhøstingen kommer snart, og hvor vi endelig vil ha vårt «proof of concept» demonstrert. På det grunnlaget vil Salmon Evolution ha en plattform uten sidestykke å utvide vår virksomhet på, både i Norge og i utlandet, uttaler Schaug-Pettersen i børsmeldingen.