– Styrken vår blir å finne den fine linjen mellom teknologi og biologi – for vi må aldri glemme å tenke på fisken, uttaler Lars Føsker i Letsea.

I en pressemelding mandag opplyser Letsea at han går inn i rollen som selskapets første prosjektleder for teknologi. I den nye rollen skal han hjelpe selskapet med å finne ut hvilken teknologisk retning det skal satse på.

Letsea
  • Etablert i 1996.
  • Selskapet er forsøks- og forskningssenter innen havbruk.
  • Har infrastruktur fra små kar til fullskala merder: 120 forsøksmerder, 72 forsøkskar på land og 6 ulike forsøkslokaliteter.
  • LetSea er lokalisert på Helgeland, og har i dag 65 ansatte.

– Jobbe med det jeg virkelig brenner for

– Vi har veldig mange henvendelser og mye på gang, så jobben blir en god miks av marked, teknologi og strategi, uttaler Føsker.

Hedmarkingen, som har jobbet i fire år som driftsleder ved Letseas anlegg på Solfjellsjøen på Dønna, legger til på dialekt at han «itte på noen måte hadde lyst å forlate gjengen på Dønna».

– Det handler mest om å få jobbe med det jeg virkelig brenner for, uttaler han.

Føsker er utdannet NTNU. Han har også tidligere jobbet som direktør for teknologiutvikling i Aker Solutions, avdelingen for boreutstyr.

– Fisk og folk

Arvtakeren til Føsker ved anlegget på Solfjellsjøen hentes fra selskapets egne rekker. Ifølge selskaper overtar Mads Lenes som driftsleder, etter å ha jobbet som driftstekniker/røkter i to år og passet på laksen. Han kom fra Nova Sea på Lovund, der han var produksjonsbiolog. Lenes er utdannet kjemiingeniør, og selv om han kommer fra innlandskommunen Klæbu, har han alltid vært interessert i fisk:

Mads Lenes går inn i rollen som driftsleder hos Letsea. Foto: Letsea

– Sånn havnet jeg i bransjen. Nå blir det både fisk og folk, en uvant rolle, som jeg gleder meg skikkelig til! uttaler han.

Henriette Hansen, som er leder for Forskning og Utvikling i Letsea, kommenterer at hun er strålende fornøyd:

– Jeg setter utrolig pris på at disse folkene vil være med videre, og er veldig fornøyd med kabalen. Det er dette som er så bra med Letsea – vi utvikler folkene våre, og endrer oss hele tida i takt med næringa. Det er spennende, og gjør at jeg sjøl også trives så bra her.